sss 1
Hem GAMING Svenska Arrowheads grundare storsatsar på nya spelbolag på landsbygden

Svenska Arrowheads grundare storsatsar på nya spelbolag på landsbygden

Publicerat av: Redaktionen

Grundarna av Arrowhead Game Studios, som bildades 2009 i Skellefteå och som står bakom en av världens största internationella spelsuccéer med spelet Magicka, investerar nu i bolaget Mind Detonator i Skellefteå vars affärsidé är att fånga upp talanger och bygga nästa generations spelbolag långt från de stora städerna.

Mind Detonator är ett fantastiskt initiativ där vi ser en chans att ge tillbaka och skapa en möjlighet för fler att få vara med på en lika fantastisk resa som vår.

Jag hade verkligen önskat att det fanns något liknande när vi startade upp vår verksamhet säger Johan Pilestedt, VD och grundare av Arrowhead.

Mind Detonator är ett nytt initiativ för att finansiera och hjälpa spelbolag i tidiga skeenden. Det är en kombination av lokalt stöd, lokala investerare och internationella spelbolag som hjälps åt för att skapa de bästa förutsättningarna för spelutvecklare att lyckas.

sss 1

Stefan Eriksson, Magnus Johansson, Erik Okfors, Dick Hellman, Cherié Karlsson, Emma Prieto, Johan Linder, Anita Vidman, Lars Lindblom, Cristoffer Wiker, Michael Stenmark. (Photo: Magnus Johansson)

I vårt arbete att bygga Arctic Game Lab har vi tittat mycket på inkubatorer och andra initiativ för att främja tillväxt bland spelbolag och kommit fram till vår unika lösning. Vi och våra partners har hittat en väg fram där de team vi tar in får en grundfinansiering som ger dem utvecklingstid under ett år, boende, studio och möjlighet till ytterligare finansiering efter ett år kombinerat med att vi under denna tid även tar funktioner i teamen. Vi tror att detta kombinerat med våra och Arrowheads nätverk kan leda till spelproduktioner som finner sin publik berättar Lars Lindblom, VD och grundare av Mind Detonator.

I oktober 2021 är det planerat att den första hubben i Mind Detonator ska öppna i Jörn utanför Skellefteå. Då kommer fem team med upp till fem personer i varje team starta sin resa. Redan idag är det dock möjligt att söka in. I förlängningen siktar dock Mind Detonator på att göra minst 15 investeringar per år. Finansieringen är klar för de 50 första investeringarna. Det ger kraft och trygghet att bygga långsiktigt.

– Vi kommer i första hand ta in talanger och team från Norden med fokus på PC-spel men detta kommer att över tid breddas säger Michael Stenmark på Mind Detonator som nu aktivt arbetar med att hitta talanger till Mind Detonators första investeringar..

Relaterade Artiklar