Alko samarbetar med Visual Art för digitalt medienätverk i butik
Hem E-HANDEL Alko samarbetar med Visual Art för digitalt medienätverk i butik

Alko samarbetar med Visual Art för digitalt medienätverk i butik

Publicerat av: Redaktionen

Visual Art meddelar att de har tecknat ett avtal med Alko, den finska statsägda organisationen som ansvarar för försäljningen av alkoholhaltiga drycker.

Tillsammans kommer de att förbättra företagets digitala medienätverk och förstärka kundernas upplevelse i butik.

Alko strävar efter att modernisera sitt medienätverk i butikerna och använder Visual Arts expertkompetens inom området för att göra just detta.

Under 2022 inledde Alko en grundlig genomgång och utvärdering av företag specialiserade på digitala ytor, vilket resulterade i en upphandling av Digital Signage där 20 aktörer deltog. Avgörande kriterier inkluderade stabilitet, användarvänlighet och mångsidighet i den mjukvara som styr, kontrollerar och övervakar skärmarna. Det krävdes dessutom att den valda partnern skulle kunna säkerställa en smidig övergång från det befintliga medienätverket, samt ha dokumenterad erfarenhet av att hantera omfattande Digital Signage-lösningar. Visual Art och Fite vann upphandlingen genom sin samlade kompetens.

– Alko letade efter en enhetlig och pålitlig lösning för digitala ytor som skulle klara avancerade funktioner och integrationer, utan att behöva använda externa mediaspelare. Vår Digital Signage plattform, Signage Player, erbjuder det och på bara fyra veckor kunde vi konvertera 200 digitala ytor i 72 butiker över hela Finland till Signage Player, säger Andreas Ström, Chief Revenue Officer på Visual Art Group.

– Visual Arts plattform gjorde det möjligt för oss att använda våra befintliga digitala ytor och ta full kontroll över medienätverket. Att börja använda Signage Player var både smidigt och enkelt, säger Annakaisa Koskinen, Marknadschef på Alko.

Genom att samarbeta med Visual Art och Fite har Alko inte bara förnyat sitt digitala medienätverk i butik utan även förbättrat den övergripande kundupplevelsen. Samarbetet har effektiviserat verksamheten och tydligt definierat ansvarsområden. Visual Art kommer att ta hand om underhållet av det digitala medienätverket samt vidareutveckla mjukvaruplattformen Signage Player, för att stödja Alkos marknadsföringsinitiativ, medan Fite ansvarar för utrustningsunderhåll, nya installationer av skärmar och ansvarsfull återvinning av hårdvara.

Alko samarbetar med Visual Art för digitalt medienätverk i butikAlkos kunder kommer att dra nytta av detta partnerskap då de innovativa Digital Signage-lösningarna från Visual Art och Fite kommer att förbättra den övergripande kundupplevelsen genom att göra den mer engagerande och effektiv.

Det avtal som tecknats mellan Alko och Visual Art har ett årligt värde på cirka 150 000 euro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar