Airbnb och Internationella Kvinnodagen
Hem NYHETER Airbnb och Internationella Kvinnodagen

Airbnb och Internationella Kvinnodagen

Publicerat av: Redaktionen

Inför Internationella Kvinnodagen 2019, idag den 8 mars, har Airbnb tittat på data kring kvinnorna på plattformen.

Airbnb och Internationella Kvinnodagen 2Globalt sett står kvinnor för 56 % av alla värdar på plattformen och har tjänat nära 28 miljarder euro på Airbnb sedan företaget lanserades 2008 – 10,5 miljarder Euro av detta tjänades in under förra året.

I Sverige är majoriteten av Airbnb-värdarna också kvinnor. Idag finns 13 500 kvinnliga värdar på Airbnb i Sverige, vilket motsvarar 54 % av alla värdar. Samma trend syns bland de svenska storstäderna:

Stockholm: 5 600 kvinnliga värdar på Airbnb, motsvarande 54 % av det totala antalet värdar

Göteborg: 1 700 kvinnliga värdar på Airbnb, motsvarande 54 % av det totala antalet värdar

Malmö: 700 kvinnliga värdar på Airbnb, motsvarande 57 % av det totala antalet värdar

Uppsala: 160 kvinnliga värdar på Airbnb, motsvarande 52 % av det totala antalet värdar

Under 2018 har kvinnliga värdar på Airbnb i Sverige tillsammans tjänat 40 miljoner Euro genom att ibland dela sina hem med gäster från runt om i världen. Den typiske kvinnliga värden tjänar en extra årlig inkomst på 2 500 Euro via Airbnb.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>