Hem NYHETER Airbnb introducerar Airbnb.org

Airbnb introducerar Airbnb.org

Publicerat av: Redaktionen

Airbnb.org är en ny icke vinstdrivande organisation som kopplar samman människor till platser att bo på under kristider.

Airbnb introducerar Airbnb.org 3Airbnb.org ingår partnerskap med International Federation of Red Cross och Red Crescent Societes (IFRC), Community Organized Relief Effort (CORE) för att stödja räddningsinsatser runt om i världen och hjälpa till att erbjuda övernattning för arbetare och volontärer som kämpat mot spridningen av COVID-19.

Airbnb ska dela ut 400 000 aktier för att stötta Airbnb.org, och medgrundarna Joe Gebbia, Brian Chesky och Nate Blecharczyk kommer donera ytterligare 6 miljoner dollar.

Allt eftersom samhällen runt om i världen tampas med den förödande påverkan av naturkatastrofer och den pågående COVID-19 pandemin meddelar Airbnb lanseringen av Airbnb.org, en självständig 501(c)(3) välgörenhetsorganisation dedikerad till att underlätta tillfälliga boendeplatser för människor under kristider.

Startskottet för Airbnb.org var när en värd vid namn Shell år 2012 öppnade upp sitt hem för människor som hade drabbats av orkanen Sandy. Hennes initiativ drog igång en hel rörelse och ett program där Airbnb erbjuder sovplatser till människor i nöd.

Sedan dess har programmet utvecklats till att fokusera på nödutryckningar och till att hjälpa evakuerade människor, hjälparbetare, flyktingar, asylsökande och de som nu är med och kämpar med smittspridningen av COVID-19. Från Australien till Frankrike har fler än 100 000 värdar erbjudit sig att öppna sina hem och hjälpa till med boenden till 75 000 människor. Framöver kommer programmen Airbnb Open Homes och Frontline Stays att ha samlingsnamnet Airbnb.org.

”Airbnb.org är bevis på vår community’s generositet och kraften bakom en idé som startade med en värd för åtta år sedan och som nu har förvandlats till en rörelse av medkänsla och generositet”, sa Joe Gebbia, medgrundare till Airbnb och Styrelseordförande för Airbnb.org. ”Att grunda och stödja Airbnb.org gör att vi kan öka våra ansträngningar för att hjälpa samhällen i nöd över hela världen, tillsammans med våra partners, inklusive IFRC och CORE, för att ytterligare förstärka den generositet som finns i vår värd-community”.

Relaterade Artiklar