Hem NYHETER Aimo Park gör sin molnresa tillsammans med TietoEVRY

Aimo Park gör sin molnresa tillsammans med TietoEVRY

Publicerat av: Redaktionen

TietoEVRY och Aimo Park, Nordens ledande parkeringsföretag, har ingått ett strategiskt partnerskap för att påskynda Aimo Parks digitala omvandling.

Aimo Park gör sin molnresa tillsammans med TietoEVRY 2

Peder Ståhlberg | CEO | Aimo Park Sweden

Med det nya samarbetet kommer Aimo park att kunna utveckla och förnya parkerings- och mobilitetslösningar genom att öka automatiseringen och använda en mängd olika molntjänster där TietoEVRY kommer att leda integrationsprocessen.I mars 2019 förvärvade det japanska företaget Sumitomo Corporation Q-Park i Sverige, Norge och Finland. Som ett resultat bytte Q-Park namn till Aimo Park, samtidigt som planeringen av en digital transformation började ta form. Nu har Aimo Park valt TietoEVRY som en strategisk IT-partner för att stödja sin molnresa och skapa ett helt nytt och skalbart IT-landskap.

Det nya landskapet består av flera molnlösningar från olika leverantörer som täcker system som Enterprise Resource Planning (ERP), Customer Relation Management (CRM) och Content Management (CMS).

Dessa lösningar gör det möjligt att komma ut snabbare på marknaden, ger en mer agil utveckling av tjänster och en förbättrad slutanvändarupplevelse. Aimo Park kommer också att kunna få en bättre kostnadsförutsägbarhet och hantering med en enda tjänsteleverantör.

– Vi sökte efter en stabil och pålitlig IT-partner med bred expertis, anpassningsförmåga och stark nordisk närvaro. Vi är glada att samarbeta med TietoEVRY i denna viktiga fas när vi bygger en molnbaserad IT-arkitektur i toppklass. De kommer att hjälpa oss att ligga i framkant inom digitalisering med de bästa molntjänsterna som passar vår organisations olika behov. Vår innovativa och digitala kapacitet är avgörande för oss när vi nu ska “Rethink parking”, och när vi levererar bästa möjliga tjänster till våra kunder; vi vill kunna erbjuda en ny typ av upplevelse, inte bara en plats att parkera en bil, säger Peder Ståhlberg, VD Aimo Park, Norden.

– Vi är jätteglada över samarbetet med Aimo Park och att få guida dem i deras digitala omvandling. TietoEVRY kommer inte bara att implementera externa molntjänster utan också implementera våra egna molntjänster för att ansluta alla system och möjliggöra en fullständig överblick över IT-infrastrukturen. Vår leverans till Aimo Park ligger i framkant för att möta det ökande behovet av stabilitet och smidighet. Vi vill hjälpa Aimo Park att öka rörligheten och skapa smarta städer för framtiden, säger Claes Karlsson, chef för detaljhandels- och konsumenttjänster, TietoEVRY.

Relaterade Artiklar