Hem NYHETER Covid-19 och etikettindustrin – insikter från Konica Minolta

Covid-19 och etikettindustrin – insikter från Konica Minolta

Publicerat av: Redaktionen

Medan den kontinuerliga utvecklingen av situationen kring Covid-19 har skapat nya och aldrig tidigare skådade utmaningar, kommer etiketter fortsätta att spela en viktig roll i hela den globala kedja för tillverkning, leverans och användning.

Covid-19 och etikettindustrin - insikter från Konica Minolta 2

Accurio Label Printing

Etiketter är en del av dessa kedjor av grundläggande nödvändigheter och utgör ett viktigt verktyg för att förmedla information. Allt ifrån vardagliga konsumentartiklar som mat, dryck och hushållsprodukter till att tillhandahålla viktig hälsoinformation. Storlek eller vikt, ingredienser, spårbarhet eller allmänna instruktioner – etiketten är avgörande.

Myndigheter i Europa har vidtagit åtgärder för att begränsa den mänskliga och ekonomiska effekten av pandemin och har i många fall släppt listor över kritiska yrken och sektorer som behöver undantag eller vissa undantag i lagarna från krisåtgärderna inom ramen för Covid-19 . En policy från Internationella valutafonden sammanfattar de viktigaste svaren. Även om det inte alltid uttryckligen nämns, är det uppenbart att etiketter och förpackningssektorerna är en väsentlig del av leveranskedjan i två av de mest kritiska sektorerna: hälso- och livsmedelskedjorna.

Etikettindustrin har en avgörande roll

Att hålla logistik- och leveranskedjorna rörliga under pandemin är en fråga för all tillverkning och bredare verksamhet. Etiketter är definitivt en sektor som spelar en avgörande roll för att säkerställa säkra livsmedel och läkemedel som är avgörande för Europa.

Relaterade Artiklar