Aeroporti di Roma ser till att fler resenärer kommer fram i tid med Dynatrace
Hem APPAR Aeroporti di Roma ser till att fler resenärer kommer fram i tid med Dynatrace plattform

Aeroporti di Roma ser till att fler resenärer kommer fram i tid med Dynatrace plattform

Publicerat av: Redaktionen

Italiens största flygplatsoperatör, Aeroporti di Roma (ADR), kan med hjälp av Dynatrace plattform för observerbarhet få 90 procent av passagerarna genom säkerhetskontrollen på tre minuter.

Samtidigt leder tekniken till punktliga ankomster och avgångar för 99 procent av de dagliga flygningarna.

Aeroporti di Roma betjänar nästan 50 miljoner människor årligen via mer än 100 flygbolag och flygplatserna Fiumicino Leonardo da Vinci och Ciampino.

För att resenärerna ska kunna strömma genom flygplatserna snabbt och effektivt har ADR valt att använda Dynatrace plattform. Med Dynatrace AI gör kan ADR upptäcka orsaken till eventuella prestandaproblem och sårbarheter i säkerheten och lösa dem innan de påverkar resenärerna.

– Prestandaproblem och säkerhetssårbarheter i vår programvara kan ha betydande konsekvenser för resenärernas upplevelse på våra flygplatser, säger Emiliano Sorrenti, Chief Information and Technology Officer på ADR.

Aeroporti di Roma ser till att fler resenärer kommer fram i tid med Dynatrace

– Om en av våra kritiska applikationer är offline i några minuter kan det leda till enorma köer vid incheckning, gränskontroll eller bagagehantering, vilket kan göra att resenärer missar sina flyg. Dynatrace-plattformen gör att vi enkelt och proaktivt kan optimera och skydda de system som våra kunder litar på. Det betyder att vi kan skapa en bättre flygplatsupplevelse för våra resenärer och i slutändan få fler av dem till sin destination i tid, fortsätter Emiliano Sorrenti.

Samlad IT-miljö ger en sanningskälla

Tidigare hade ADR begränsad insyn i sina applikationer och den lokala molninfrastrukturen. Flera systemintegratörer från tredjepart hanterade information om prestandan för programvaran och dess inverkan på resenärers upplevelser och nöjdhet. Beroendet av flera olika system och manuell hantering gjorde det svårare att snabbt lösa problem och optimera resenärernas upplevelse. Med Dynatrace kan ADR i dag ta sig an dessa utmaningar genom att förena observerbarhet med säkerhetsdata från sin hybrid-molnmiljö.

ADR:s digitala system stödjer alla kritiska flygplatsprocesser. Det inkluderar säkerhetskontroller, gränskontroll, bagagehantering, flygdrift och informationssystem för resenärerna, exempelvis de som används för incheckning och reseuppdateringar.

AI ger stora effektivitetsvinster, högre säkerhet och minskade störningar

Dynatrace-plattformens omfattande automatisering innebär tjänsteoptimering och problemlösning, ofta utan mänsklig inblandning. Plattformen integrerar också sömlöst med ADR:s IT Service Management-lösning, vilket har lett till stora effektivitetsvinster. Dynatrace skapar automatiskt ärenden när problem upptäcks, identifierar grundorsaken och hänvisar dem omedelbart till rätt team inom ADR för att underlätta en proaktiv lösning.

AI-funktionerna har minskat den tid som medarbetarna lägger ner på att undersöka problem med 70 procent. Dessutom varnar Dynatrace ADR om nya säkerhetsbrister som upptäcks i dess miljöer, samtidigt som de automatiskt prioriteras baserat på risken för flygplatsernas system och resenärer. Det gör det möjligt för ADR-teamet att snabbt lösa eventuella problem, vilket i sin tur minimerar störningar på flygplatsen.

– Dynatrace har revolutionerat hur vi hanterar serviceincidenter och mjukvarusårbarheter, vilket gör det möjligt för oss att skapa mer sömlösa flygplatsbesök för våra resenärer. Plattformens omfattande automatiserings- och kausala AI-kapacitet gör att vi nu kan peka på den exakta orsaken till problemet och sätta det i händerna på den person som behöver lösa det inom millisekunder. För många typer av incidenter har vi till och med kunnat skapa automatiserade arbetsflöden för att göra det möjligt för våra applikationer att självläka utan behov av mänsklig inblandning, avslutar Emiliano Sorrenti.

Besök vår hemsida för mer information om hur Aeroporti di Roma använder Dynatrace för att leverera mer en pålitlig och säker flygplatsdrift.

 

 

 

Relaterade Artiklar