Hem DETALJHANDEL Adobe lanserar scanning-app som förvandlar skrynkliga kvitton till prydliga PDF-filer

Adobe lanserar scanning-app som förvandlar skrynkliga kvitton till prydliga PDF-filer

Publicerat av: Redaktionen
Adobe lanserar scanning-app som förvandlar skrynkliga kvitton till prydliga PDF-filer

I dag lanserar Adobe Scan, en gratis scanning-app för smarta telefoner och surfplattor som kan omvandla nästan alla slags bilder till redigerbara PDF-filer.

Adobe lanserar scanning-app som förvandlar skrynkliga kvitton till prydliga PDF-filer 2Adobe Scan är en av flera nyheter i Adobes molnlösning Document Cloud. En ytterligare uppdatering är att Adobes lösning för elektroniska underskrifter, Adobe Sign, nu utökas så att man exempelvis kan skriva under avtal via SMS.

Nu uppgraderar Adobe sitt Document Cloud med en rad nya uppdateringar och lösningar. Den största nyheten är lanseringen av Adobe Scan, en ny gratisapp som gör den smarta telefonen eller surfplattan till ett effektivt scanningverktyg.

Adobe Scan gör det möjligt att ta bilder på till exempel kvitton, papper, visitkort eller anteckningar på en whiteboard-tavla och omvandla dem till kristallklara och redigerbara PDF-filer. Med optisk textigenkänning (Optical Character Recognition) kan användaren dessutom enkelt förvandla bilder med text till redigerbar, digital text.

 – I dag ska anställda kunna få tillgång till viktiga dokument, oavsett var i världen de befinner sig. Vi är glada över att kunna presentera Adobe Scan, som är ett bra exempel på hur smartphone-användare nu kan gå från att kunna se innehåll till att också kunna skapa innehåll, säger Jes Schyum, nordisk kommunikationschef på Adobe.

Adobe Scan använder sig av Adobe Sensei-tjänsterna, som bygger på artificiell intelligens och maskininlärning. Det innebär att appen automatiskt justerar perspektiv, tydliggör text och tar bort oönskade skuggor. Den färdiga PDF-filen kan laddas upp i Adobe Document Cloud och laddas ner både var och när som helst.

Nya möjligheter i Adobe Sign

Adobe Sign är en molnbaserad tjänst i Adobe Document Cloud, som bygger på en öppen standard och möjliggör säkra digitala underskrifter för både företag och privatpersoner. I dag uppdateras Adobe Sign med en rad funktioner:

  • Molnbaserade digitala underskrifter är nu möjliga i alla webbläsare och på alla enheter.
  • Skriv under med sms: Nu kan man enkelt göra en digital underskrift, även om datorn inte har pekskärm. Genom att skicka ett sms till en mobil enhet kan underskriften snabbt göras där och med ett klick automatiskt laddas upp i ett dokument.
  • E-postmallar: Nya mallar gör det enkelt och effektivt att begära och godkänna underskrifter via mejl.
  • ”Företagsstämpel”: Nu är det också möjligt att lägga till en visuell stämpel i dokumenten, till exempel en ”mottaget”-stämpel eller ett företagsemblem.

Underskrift via Microsoft Sharepoint

Adobe erbjuder redan nu integrering med ledande företag som Box, Microsoft, Salesforce och Workday. Bland de nya utökade möjligheterna till integrering finns exempelvis Microsoft Sharpoint Online, vilket möjliggör för anställda, leverantörer och nya medarbetare att göra digitala underskrifter på alla enheter och följa tillståndsförfaranden via Sharepoint.

Därutöver finns uppdaterade integrationer med Service Now, SAP Successfactors, Aptuss för Microsoft Dynamics och Salesforce.

Läs mer här:

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>