Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGARSÄKERHET Acronis lanserar unikt cyberskydd för privatpersoner

Acronis lanserar unikt cyberskydd för privatpersoner

Publicerat av: Redaktionen

Acronis, en global ledare inom cyberskydd, lanserar idag Acronis True Image 2021 som är den senaste versionen av Acronis prisbelönta cyberskyddslösningen.

Acronis lanserar unikt cyberskydd för privatpersoner 3I och med lanseringen blir Acronis True Image den enda lösningen för privatpersoner på marknaden som integrerar beprövad och tillförlitlig backup med avancerade cybersäkerhetsfunktioner.

Den nya lösningen innehåller förbättringar av prestanda och kontroller för dataskyddsfunktionerna i Acronis True Image samtidigt som de inbyggda cybersäkerhetsfunktionerna har utökats påtagligt vilket sammantaget gör lösningen världsledande inom personligt cyberskydd. Några av de nya funktionerna hos Acronis True Image 2021 är:

 • Skydd för videokonferenstjänster – som Zoom, Cisco WebEx och Microsoft Teams (PC)
 • Webbfiltrering – skadliga webbsidor blockeras automatiskt (PC)
 • Realtidsskydd med AI-förstärkt beteendeheuristik – skyddar enheter från alla typer av malware
 • Behovsstyrda ativirussökningar – en on-demand eller schemalagd scanning som går igenom alla filer på en enhet

Nästan hälften av svenskarna upplever en bristande kunskap kring hur de ska skydda sina privata filer mot yttre hot och drygt 4 av 10 upplever oro över att deras privata filer skulle försvinna eller hamna i fel händer.* Acronis True Image 2021 kan även med fördel användas för privat/professionellt bruk i hemmet nu när covid-19-pandemin har exponerat luckor i traditionella lösningar och strategier.

 • Förutom det pågående behovet av skydd mot oavsiktlig radering eller fel i maskinvara så är hemmasystemen i ökande grad utsatta för attacker från sofistikerade cyberhot. De som arbetar hemifrån blir måltavlor för skadlig programvara, hackare och nätfiske eftersom hemmet vanligtvis inte har lika bra försvar som ett kontor.  Backup utan cybersäkerhet är i det läget inte ett alternativ, vilket cybersäkerhet utan backup inte heller är. Acronis True Image 2021 ger det enkla, effektiva och säkra cyberskydd som behövs i det moderna hotlandskapet, säger Serguei Beloussov, Acronis vd och grundare.

Kombinationen av backup och VB100-certifierad skyddsteknik för skadlig programvara är en unik lösning som hanterar alla aspekter av dataskydd. För privatpersoner och småföretag är sammanslagningen dessa funktioner både enklare att hantera och mera prisvärd samtidigt som den ger en rejäl förbättring av säkerheten för data och enheter.

Separat backup och cybersäkerhet är inte tillräckligt

Det moderna dagliga beroendet av enheter såsom datorer, smartphones och surfplattor gör att data i dessa enheter har fått ett stort värde. Cyberbrottslingar förbättrar ständigt sina angeppsstrategier för att komma över dessa data. Säkerhetsstudier från t.ex. AV-Test visar att över 350 000 ny skadlig programvara dyker upp varje dag.

Eftersom program och filer för backup ofta utgör målet för dessa nya angrepp  så är enbart backup otillräckligt som skydd för användaren. På motsvarande sätt så ger inte konventionella lösningar för cybersäkerhet något dataskydd och möjlighet till återställning efter ett angrepp.

Att förlita sig på flera produkter som inte är gjorda för att arbeta tillsammans skapar luckor i säkerheten, de är svårare att hantera och kostar mer än en integrerad lösning som Acronis True Image 2021.

Integration ger överlägset cyberskydd

De senaste åren har Acronis True Image varit den enda backup-lösningen för privatpersoner med inbyggt skydd mot utpressningsprogram och blockering av kryptokapning som använder artificiell intelligens och beteendeheuristik för att stoppa attacker i realtid samtidigt som påverkade filer återställs automatiskt.

I Acronis True Image 2021 är dessa funktioner utökade med avancerad teknik som skyddar mot skadlig programvara vilket nu finns i lösningen för tjänstleverantörer, Acronis Cyber Protect Cloud. Denna nästagenerationens skydd mot skadlig programvara har av oberoende säkerhetslabb såsom Virus Bulletin och AV-Test visat sig ge en hundraprocentig detektion utan felaktiga detektioner.

Till följd av det får hemmaanvändare avancerade funktioner genom Acronis True Image 2021, såsom:

 • Realtidsskydd genom AI-förstärkt beteendeheuristik som stoppar all skadlig programvara såsom ZeroDay-attacker som aldrig tidigare setts
 • Behovsstyrd antivirussökning av hela systemet eller snabbsökning av riskabla filer, båda dessa kan schemaläggas i förväg eller köras direkt
 • Webbfiltrering som automatiskt blockerar Windows-användare så att de inte kan komma åt farliga webbplatser som innehåller skadlig programvara, vilseledande information, bedrägerier eller nätfiske
 • Videokonferensskydd som hindrar attacker av hackare och skadlig programvara från att utnyttja populära appar såsom Zoom, Cisco Webex och Microsoft Teams
 • Heltäckande detektion med både beteendeanalys och signaturbaserad analys

Mer tillförlitligt än någonsin

Utökningen av inbyggt skydd mot skadlig programvara påverkar inte backup-funktionerna i Acronis True Image negativt eftersom risker såsom diskkrasch, oavsiktlig radering och borttappade eller stulna enheter finns kvar.

Den nya lösningen har flera förstärkningar av backup-funktionerna som ser till att användare alltid har möjlighet att återställa sina data och sina system. De är:

 • Återuppta kopiering av backup. Om en användare har en dålig WiFi-uppkoppling och kopplas från när en lokal backup kopieras till molnet så kommer processen att återupptas från den punkt där avbrottet skedde och man behöver inte börja om från början och kopiera om samma data igen.
 • Snabbare validering av backup. Användare kan nu välja att validera bara den senaste versionen för backup vilket gör processen med validering av backup-effektiviteten mycket snabbare.
 • Bättre VM-alternativ. Användaren kan nu få .tibx-arkiv monterade, flyttade, omdöpta och konverterade till .vhd-format vilket gör att de kan köras som virtuella maskiner.

Pris och tillgänglighet

Fyra versioner av Acronis True Image finns tillgängliga: Standard, Essential, Advanced och Premium. Priser från €59.99 för Standard och €49.99 för Essential. Särskilda lanseringspriser för Advanced- och Premium-licenser (från €69.99 respektive €99.99) är tillgängliga fram till november 2020, då hela MSPR kommer att gälla (från €89.99 respektive €124.99).

*Undersökningen är genomförd av Kantar Sifo på uppdrag av Acronis under perioden 12–14 november 2019 med totalt 1037 svarande i åldrarna 16–79 år. Respondenterna motsvarar ett riksrepresentativt urval från Kantar Sifos slumpmässigt rekryterade webbpanel.

Relaterade Artiklar