Hem DETALJHANDEL 36 nyheter i Gallerian sedan helhetsomvandlingen

36 nyheter i Gallerian sedan helhetsomvandlingen

Publicerat av: Redaktionen

Gallerian har ett hektiskt år bakom sig. Helhetsomvandlingen av Gallerian, hjärtat i det nya citykvarteret Urban Escape, är snart färdigställd och under året har ett stort antal nya butiker och restauranger öppnat. Totalt har nu 36 aktörer tillkommit i Gallerian.

36 nyheter i Gallerian sedan helhetsomvandlingen 3När Gallerian slog upp portarna 1976 var Stockholms första galleria ett faktum. Handelsplatsen har sedan dess utvecklats till något av en Stockholmsikon som lockat miljontals besökare varje år. Knappt 40 år efter invigningen inleddes den största omvandlingen hittills i syfte att befästa Gallerians position som en av Stockholms mest uppskattade handelsplatser samt bättre kunna möta handelns fortsatta utveckling. Gallerian år 2020 kommer att vara lika mycket en mötesplats som en shoppingsdestination.

Nya Gallerian smyginvigdes redan inför julhandeln i fjol och restaurang- och handelskoncept har sedan dess fyllts på i en allt snabbare takt. Antalet nytillkomna aktörer sedan ombyggnationen uppgår hittills till 36 stycken. 23 utgörs av nya butiker eller handelskoncept, 12 av nya restauranger eller caféer och 1 serviceställe. Ytterligare nyheter är att vänta redan under december.

Vi är oerhört stolta över den snabba utvecklingstakt Gallerian har upplevt under året. Målsättningen har varit att skapa Stockholms mest dynamiska och kontrastrika handelsplats med ett brett utbud av shopping och upplevelser. Vi vill ha en bred mix av inspirerande aktörer för både vardag och fest, för både handel och umgänge. Vi känner att vi är på god väg att uppfylla målet, säger Cecilia Åkesson, centrumchef för Gallerian.

I samband med omvandlingen av Gallerian har cirka 5 000 m² ny retailyta tillkommit och flera unika handelskoncept har öppnat under året. Den urbana mötesplatsen P.U.S.H som kombinerar shopping med upplevelser kopplat till skateboard är ett exempel. Victoria’s Secret är ett annat. Butiken är Victoria’s Secrets första strategiska cityetablering och den första flaggskepsbutiken i Skandinavien. Även DinSko samt World of Toys lanserade nyligen nya butikskoncept och totalt har sju flaggskeppsbutiker hittills öppnat sedan omvandlingen i Gallerian. Med danska butiken Normal som öppnade under november har även en lågpriskedja gjort entré i Gallerian.

Samtidigt har Gallerian storsatsat på det kulinariska utbudet och restauranger som Regeringsgatan 21, The Fishery and the Farm Family och Bastard Burgers har öppnat. Matutbudet har mer än fördubblats under året. Det i kombination med utökade öppettider har etablerat Gallerian som citys nya matdestination. Med hjälp av en ny entré från Brunkebergstorg har 10-talet restauranger runt och ovanför torget fogats samman med matutbudet i Gallerian och skapat ett nytt restaurangkluster i city.

Inom kort kommer även Gallerians övre plan att fyllas med upplevelser inom mat, umgänge och träning. Näst på tur här är en japansk kedja som kommer att öppna sin första butik i Sverige redan före jul.

23 nya butiker eller handelskoncept:
Brothers, Daniel Wellington, DinSko, Glitter, Guldfynd, iDeal of Sweden, Intimissimi, IvyRevel popup, JD Sports, KICKS Flagship Store, NA-KD popup, Nespresso, Normal, P.U.S.H, Polarn O. Pyret, Pressbyrån Butik, Pressbyrån Kiosk, Rituals, Stjärnurmakarna, Telenor, Thomas Sabo, Victoria’s Secret samt World of Toys.

12 nya caféer eller restauranger:
Bastard Burgers, Eggs Inc., Fu-Do, Hawaii Poké, Joe and The Juice, Jungle Juice Bar, Oolong Teahouse, Panini Internazionale, Regeringsgatan 21, Subway, The Fishery and the Farm Family samt Vete-Katten.

1 servicekoncept:
ONE HUNDRED restrooms

Av ovanstående är:

7 flaggskeppsbutiker:
Brothers, DinSko, JD Sports, KICKS Flagship Store, Nespresso, Victoria’s Secret samt World of Toys.

6 återvändare (det vill säga har återvänt till Gallerian efter en viss tid):
Glitter, Guldfynd, Polarn O. Pyret, Telenor, Hawaii Poké samt Subway.

Relaterade Artiklar