Hem NYHETER ​Kia e-Soul och Kia Telluride vinnare i Årets Bil globalt – World Car Awards

​Kia e-Soul och Kia Telluride vinnare i Årets Bil globalt – World Car Awards

Publicerat av: Redaktionen

Kia vinner med två bilar i Årets Bil i världen 2020. Kia Telluride blir “World Car of the Year” och Kia e-Soul får utmärkelsen “World Urban Car of the Year”.

​Kia e-Soul och Kia Telluride vinnare i Årets Bil globalt – World Car Awards 3Kia Telluride är en stor suv för främst den amerikanska marknaden (säljs ej i Europa) och utsågs i dag till Årets Bil globalt tack vare sin distinkta design och sina imponerande praktiska egenskaper. World Car of the Year-titeln innebär en i raden av utmärkelser för Telluride som har samlat på sig fler än 70 olika priser sedan introduktionen 2019.

Kia e-Soul utsågs av juryn till den perfekta citybilen – World Urban Car of the Year – som kombinerar körning helt utan lokala utsläpp, lång räckvidd med en kaxigt designad kaross, som dessutom är praktisk.

– Alla på Kia är verkligen hedrade att ta emot inte bara en utan två priser från World Car of the Year-juryn, säger Thomas Schemera, verkställande direktör och chef för produktdivisionen vid Kia Motors Corporation.

– Detta är en av de hårdaste tävlingarna i den globala fordonsindustrin, vilket bevisar att både Telluride och e-Soul verkligen är enastående bilar. Utmärkelserna är ett kvitto på hela teamets ansträngningar att skapa åtråvärda, högkvalitativa och praktiska bilar som förarna älskar.

Vinnarna av Årets Bil globalt, eller World Car Awards, röstas fram av en oberoende internationell jury bestående av 86 väl respekterade biljournalister från 24 länder runt om i världen.

Kia Telluride kombinerar en stark design med praktiska egenskaper och plats för upp till åtta passagerare. Välutrustad med avancerad teknik, fyrhjulsdrift och förarassistanssystem är den som gjord för familjeäventyr både på och vid sidan av vägen.

Kia e-Soul har ett kraftfullt batteripaket på 64 kWh och med en räckvidd på upp till 452 kilometer på en laddning (WLTP) vilket är långt mycket längre än vad betydligt dyrare konkurrenter erbjuder. Kia e-Soul är den perfekta följeslagaren i stadsmiljö, men även utanför stadsgränsen. Generös utrustning och hög tekniknivå kännetecknar Kia e-Soul.

Relaterade Artiklar