​Högsäsong för varuförluster: Så ger AlarmMonitoring dig mer trygghet
Hem NYHETER ​Högsäsong för varuförluster: Så ger AlarmMonitoring dig mer trygghet

​Högsäsong för varuförluster: Så ger AlarmMonitoring dig mer trygghet

Publicerat av: Redaktionen

De flesta av oss uppskattar varma sommardagar.

​Högsäsong för varuförluster: Så ger AlarmMonitoring dig mer trygghet 2Men det gör inte kyl- och frysvaror.

– Just nu är det högsäsong för varuförluster, säger Roar Thonstad från IWMAC. Se hur tjänsten AlarmMonitoring kan skydda dig mot dem.

I varmt sommarväder kan kyl- och frysdiskar snabbt drabbas av dåliga dagar på jobbet. I snitt går det över tre gånger så många larm under sommartid, och under enskilda dagar kan det utlösas tio gånger fler larm än normalt.

– Skillnaden är uppseendeväckande. Under de varmaste månaderna kan vår larmcentral ha upp till fyrdubbel bemanning under dag- och kvällstid. Blir det regn är det ännu värre. Då isar diskarna lätt igen, förklarar Roar Thonstad, ansvarig för larmcentralen och supporten på IWMAC.

Värderar dina larm

Kunder som har IWMAC Basic, får varningar vid utlöst larm. Tilläggstjänsten AlarmMonitoring tar det ett steg längre.

– Alla våra Basic-kunder får SMS-varningar när ett larm utlöses. Det ligger en stor trygghet i det. Men alla larm medför inte en risk för varuförluster. Med vår larmtjänst utvärderas alla larm fortlöpande hos oss. Vi övervakar 24/7, 365 dagar om året, och ger dig full översikt i en användbar rapport. Går det ett kritiskt larm så ringer vi dig, säger Thonstad.

Detta gör att butikscheferna kan sova bättre om natten, berättar han.

– Folk vill helst inte störas, och särskilt inte om natten. Genom att överlåta utvärderingarna av larmen till våra operatörer, får du färre avbrott, och du spar tid och energi på onödig felsökning.

Större trygghet

Utöver att skydda dig från mindre viktiga larm, ger AlarmMonitoring dig även större trygghet om något mer kritiskt skulle inträffa.

– För det första ringer vi tills att någon på din ringlista svarar. Dessutom har vi både kompetens och data som gör att vi kan ge utförlig information kring vart problemet ligger – och vilka åtgärder som bör sättas in. Det innebär att butikschefen kan ingripa tidigare och förhindra kostsamma varuförluster, säger Thonstad.

Som en extra säkerhet har IWMAC även en varuförlustgaranti.

– Vi vill störa kunden så lite som möjligt. Därför sorterar vi bort så många onödiga larm som vi kan, och vi har arbetat fram mycket expertis på att göra detta rätt. Men om vi skulle göra fel, och kunden får varuförluster på grund av detta, täcker vi dessa kostnader upp till ett värde av tio miljoner kronor per tillfälle, säger Thonstad, och avslutar:

– AlarmMonitoring ger med andra ord extra värde i båda ändar. Du får både färre störningar när ingenting kritiskt har inträffat, och dubbel säkerhet om olyckan skulle vara framme.

Relaterade Artiklar