Från tvårummare till nya jättelokaler: Skandinavisk sexleksaksgigant fyller 10 år
Hem NYHETER Från tvårummare till nya jättelokaler: Skandinavisk sexleksaksgigant fyller 10 år

Från tvårummare till nya jättelokaler: Skandinavisk sexleksaksgigant fyller 10 år

Publicerat av: Redaktionen

När expartners Mathilde Mackowski och Tonny Andersen fredag den 17 augusti firar den erotiska webshoppen Sinfuls 10-årsjubileum i splitternya lokaler i danska Århus kan de blicka tillbaka på ett decennium som bjudit både på framgångar, personliga nedgångar och massor av värdefull erfarenhet.

Från tvårummare till nya jättelokaler: Skandinavisk sexleksaksgigant fyller 10 år 1

Tonny Andersen och Mathilde Mackowski var kärlekspartners när de grundade Sinful för 10 år sedan.

Ett som är säkert för de två entreprenörerna är att de inte tänker skära ned på ambitionerna. Inte ens idag när deras verksamhet är ett prisbelönt företag i mångmiljonklassen.

Kärleksförhållande blev till professionellt partnerskap

2008 var det då unga paret i tjugoårsåldern på jakt efter en shop som sålde smakfulla sexleksaker och som levde upp till deras krav på hållbarhet och funktionalitet utan att osa av mörk källare.

“Den butik vi letade efter fanns inte riktigt, men vi kunde ju omöligt vara de enda som saknade en smakfull butik att handla i. Så då drömde vi om att göra något åt det”, berättar Mathilde Mackowski.

Paret fick rätt, och det som började som en enkel, entreprenörsidé sprungen ur ren nyfikenhet blev till ett regelrätt företagande. All tid, energi och passion lades i det gemensamma projektet och till slut fanns det inte kvar något utrymme för kärlek mellan Mathilde Mackowski och Tonny Andersen. Det professionella partnerskapet blev dock både starkare och mer dynamiskt, och idag driver de båda Skandinaviens största erotiska webshop som bästa vänner.

Succé beror på olikhet

Två E-handelspriser och tre Gazelle-statyetter har det blivit sedan de två entreprenörerna från Jylland beslutade sig för att revolutionera den erotiska branschen och göra sexleksaker eleganta, rumsrena och mainstream.

En stor del av Sinfuls succé bygger enligt de två grundarna på deras mod att tro på en galen idé, deras stenhårda arbetsmoral och viljan att fortsätta när saker och ting inte går enligt planerna.

“Både jag och Mathilde har en medfödd fighterinstinkt. Vi ger aldrig upp, inte ens när sexleksaker för en kvarts miljon kronor gick upp i rök inför en stor erotikmässa i Köpenhamn 2011. Om vi stöter på motgång står vi bara stadigt och kämpar vidare”, förklarar Tonny Andersen.

Mathilde Mackowski nickar. Men hemligheten bakom succén står även att finna i deras starka samarbete och olika personligheter.

“Vi är också extremt olika och det är det som gör oss så bra på att driva företag ihop. Vi kompletterar varandra på ett otroligt bra vis. Tonny är strategen och siffertrixaren, jag är visionären och den äventyrslystne. Vi prioriterar och arbetar olika men har stor respekt och förståelse för varandras sätt att göra saker och ting”.

Det professionella partnerskapet har i varje fall burit frukt. År 2017 utsågs Sinful till “Årets E-ner” vid FDIH:s årliga prisutdelningsceremoni och nu senast i 2018 tog företaget hem priset för “Årets bästa exportnäring”.

Internationella ambitioner

Det är lugnt sagt lite skillnad mellan den trånga tvåan i Silkeborg där företaget växte fram de första två åren till de nya, knappt 4000 kvadratmeter stora lokalerna i danska Århus dit Mathilde Mackowski, Tonny Andersen och deras drygt 80 anställda precis flyttat in.

Drömmen om att inspirera och hjälpa folk till bättre sexliv är fortfarande densamma som den var för det unga paret 2008. Tillväxtpotentialen och visionerna är däremot större än någonsin. Idag är Sinful branschens största återförsäljare av sexleksaker i Skandinavien och exporterar till kunder i både Sverige, Danmark, Norge och Finland. Bara 2017 låg årsomsättningen på över 100 miljoner medan genomsnittlig procentuell stigning på exportmarknaderna låg på över 95%. Mer än 55% av Sinfuls totala omsättning kommer redan från utländska kunder men Mathilde Mackowski och Tonny Andersen är långt ifrån färdiga med verksamhetsexpansionen.

I mars lanserade Sinful sin europeiska shop och öppnade därmed för försäljning och leverans till kunder över nästan hela Europa. Den 1 maj tog företaget ett ännu större kliv och trädde in på den kinesiska marknaden.

“Vi har fått blodad tand och det bär med sig förpliktelser. När man utökar på det här viset följer både stora förväntningar och stort ansvar. Här på Søren Nymarks Vej får vi de optimala förutsättningarna för att växa ännu mer och det är härifrån vi varje dag kommer att kämpa för att ge våra kunder ännu bättre upplevelser och för att göra Sinful till en ännu bättre arbetsplats att vara en del av”, avslutar Tonny Andersen.

Se eller ladda ned fler bilder av Tonny Andersen, Mathilde Mackowski och Sinfuls nya lokaler här.

Relaterade Artiklar