​Detaljhandels Mediebarometer 2019 presenteras på Retail Experience Live den 15-16 maj på Kistamässan
Hem NYHETER ​Detaljhandels Mediebarometer 2019 presenteras på Retail Experience Live den 15-16 maj på Kistamässan

​Detaljhandels Mediebarometer 2019 presenteras på Retail Experience Live den 15-16 maj på Kistamässan

Publicerat av: Redaktionen

Den 26 april släpptes årets upplaga av Detaljhandelns Mediebarometer och den 16 maj kommer den presenteras på Retail Experience Live!

​Detaljhandels Mediebarometer 2019 presenteras på Retail Experience Live den 15-16 maj på Kistamässan 1

Marcus Kres presenterar mediebarometern den 16 maj kl. 11.45 – 12.15 på Retail Experience Live

Precis som tidigare kommer den ge svar på vad de som arbetar med marknadsföring behöver veta om detaljhandel och kommunikation.

Årets upplaga innehåller de senaste siffrorna från TBS Mediabyrås undersökning, men också en hel del nyheter såsom:

  • De stora trenderna inom detaljhandeln och de nya krav som ställs på kommunikationen
  • De olika medieslagens effektivitet genom kundresan för 14 olika branscher
  • E-handelns utveckling i respektive bransch
  • Drivkrafterna bakom tillväxt och den avgörande skillnaden mellan generationer

Den 16 maj kl. 11.45 – 12.15 kommer Marcus Krés från TBS Mediabyrå berätta mer om årets rapport på en av mötesplatsens scener.

”Vi på TBS Mediabyrå har unika insikter kring hur man med kommunikation driver affären och vilka utmaningar handeln står inför. Det gäller dels den strukturomvandling som e-handeln innebär dels vad transformationen av medielandskapet innebär för hur handlarna på bästa sätt skapar avtryck bland konsumenterna i detta nya landskap. På Retail Experience Live kommer vi presentera insikter från årets undersökning och finnas tillgängliga under hela mässan.”

Detaljhandeln genomgår nu en stor strukturomvandling. Den kommer ytterligare att späs på av en förväntad lågkonjunktur som på är på ingång. Medielandskapet är även det satt under ett starkt förändringstryck. Detaljhandelns mediebarometer försöker bringa reda i vad som händer och hur jag som detaljist skall utnyttja den förändring som sker på ett så effektivt smart sätt som möjligt. Vi vet ju att den största motorn för att nå tillväxt är kommunikation.”

Detaljhandelns Mediebarometer innehåller Sveriges enda konsumentundersökning för att kartlägga samspelet mellan kommunikation och konsumtion för detaljhandeln.

”Ett av Retail Experience Live mål är att ha ett framtidsperspektiv och att våra besökare så kort tid efter rapportsläppet ha med TBS Mediabyrå både som utställare och talare är fantastiskt” säger Lise Backby Moberg, Projektledare för Retail Experience Live.

Retail Experience Live, som arrangeras på Kistamässan den 15-16 maj, är en ny mötesplats som bättre speglar framtidens retailbehov. Här samlas handlare och leverantörer tillsammans med experter och influencers. Retail Experience Live bjuder på en upplevelse med ett högklassigt talarprogram, nyskapande mingelytor och inspirerande aktivitetsområden.

Relaterade Artiklar