Cisco introducerar en ny trådlös tidsålder med Wi-Fi 6
Hem NYHETER Cisco introducerar en ny trådlös tidsålder med Wi-Fi 6

Cisco introducerar en ny trådlös tidsålder med Wi-Fi 6

Publicerat av: Redaktionen

Världen står inför början av en kommunikationsrevolution under 2019 när två nya trådlösa standarder – Wi-Fi 6 och 5G – rullas ut på bred front.

Cisco introducerar en ny trådlös tidsålder med Wi-Fi 6 2Cisco, som är världsledande inom nätverksteknologi, presenterar en serie nya produkter och samarbeten som är skapade för att underlätta övergången till en ny era.

Medan mycket av framtidsvisionerna och diskussionen om nästa generations nätverksteknologi har förts om har handlat om 5G har det varit betydligt mindre förhandsprat om Wi-Fi 6, som också kallas 802.11ax.

”Vi tror att det är kombinationen av 5G och Wi-Fi 6 som är den sanna möjliggöraren för den trådlösa tidsåldern, snarare än det ena eller det andra. Det är i mötet mellan dem magin skapas. Därför har vi under de två senaste åren arbetat målmedvetet för att förnya vårt utbud av nätverksprodukter för att kunna dra full nytta av den nya eran, och det vi presenterar idag representerar kulmen på det arbetet”, säger Ciscos sverigechef Per Samuelsson.

Bland annat visar Cisco upp ett antal nya accesspunkter i produktfamiljerna Catalyst och Meraki, och världens genom tiderna mest sålda produkt för företagsnätverk, coreswitchen Catalyst 6000, får en uppföljare i form av Catalyst 9600.

Styrkorna där Wi-Fi 6 framför allt bidrar till utvecklingen är förutom den högre överföringshastigheten framför allt teknologiska förbättringar som ökar prestandan på platser med många samtidiga uppkopplingar – exempelvis hotell, flygplatser, idrottsarenor eller föreläsningssalar. Eller om du helt enkelt har ett avancerat hemnätverk med femtio olika produkter uppkopplade. Den uppskattade kapacitetförbättringen är upp till 400 procent. Wi-Fi 6 är också mer strömsnålt än tidigare teknologier.

”Kombinationen av snabbare överföringshastighet, högre bandbredd och lägre latens gör det möjligt för utvecklare att skapa upplevelser, tjänster och lösningar både för vardagen och arbetslivet som tidigare varit otänkbara. Cisco ser fram emot att vara med att bidra till det, både genom våra produkter, våra partnersamarbeten och våra resurser för utvecklare. De nya plattformarna är öppna och programmerbara ända ner till chipset-nivå och är tillgängliga genom vårt utvecklarcenter Cisco DevNet”, säger Per Samuelsson.

Materialet är fritt för användning. För mer information, läs nedanstående pressrelease.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>