Hem E-HANDEL Zesec löser sista flaskhalsarna för e-handeln – enorma värden

Zesec löser sista flaskhalsarna för e-handeln – enorma värden

Publicerat av: Redaktionen

Med Zesec of Swedens nya system och app kan alla e-handlare lätt ansluta sig och leverera varorna omgående utan att mottagaren ens befinner sig i byggnaden.

Zesec löser sista flaskhalsarna för e-handeln – enorma värden 2

Thomas Rejmell och Björn Olsson grundare av Zesec of Sweden

Mer hållbart, miljövänligt och tidseffektivt för distributionsföretagen, bekvämt för kunden och det löser sista flaskhalsen för e-handlarna att prestera ”the last mile”-distribution vilket ökar lönsamheten.

– Med vår lösning behöver inte distributören ta hänsyn till om folk är hemma, de kan planera rutterna tidseffektivt, minska utsläppen från lastbilarna och framför allt kommer kunderna uppleva enorma värden av bekvämlighet när de slipper hämta ut på bensinmacken eller vara på mottagaradressen vid exakta tider, säger Thomas Rejmell, vd för Zesec of Sweden.

Den svenska e-handeln fortsätter att växa. Enligt siffror från Postnord spås handeln öka med ytterligare 14 procent under 2019 och uppgå till 88 miljarder kronor. Men även om branschen växer finns fortfarande utmaningar för handeln. Framför allt med leveranser.

– Många butiker står inför en utmaning, ett bra exempel är matbutikerna. Vissa kunder avstår från att köpa mat på nätet för att de känner sig låsta och måste vara hemma för att ta emot leveransen, säger Thomas Rejmell.

Det var en av orsakerna till att Thomas Rejmell grundade Zesec of Sweden tillsammans med Björn Olsson. Med en app, ett digitalt dörrlås och en webbkamera kunde nu företagen leverera varorna utan att någon befann sig i hemmet.

– För oss har trygghet, säkerhet och att skapa en sömlös e-handelsupplevelse med ett system som är tillgänglig för alla e-handlare, varit det viktigaste. När du har beställt hem mat på nätet låser chauffören upp din dörr med appen i sin mobiltelefon och sedan kan du övervaka när varorna läggs in i kylen och frysen via mobilen. Men tjänsten är inte bara till de som handlar mat, utan kan användas till att ge access för alla sorters leveranser, hantverkare och hundpassare.

För att ytterligare underlätta för konsumenter som vill använda tjänsten bjuder Zesec på både kamera det digitala låset och installationen.

– Tröskeln ska vara så låg som möjligt och privatpersoner ska inte behöva investera dyra pengar i teknik. Därför står vi för utrustningen och installationen, kunden behöver bara betala 49 kronor i månaden för abonnemanget. Det är bra mycket billigare än att en gång i månaden ta bilen fram och tillbaka till ett utlämningsställe, säger Thomas Rejmell.

Zesecs app och plattform riktas till både stora och små företag, plattformen är enkel att koppla till handelssystemet och kan användas av alla e-handlare, även små, lokala handlare.

– Med vår lösning kan distributionsföretagen planera rutterna resurseffektivt, minska utsläppen från lastbilarna och spara mycket tid. Plattformen möjliggör dessutom för chaufförerna att kunna arbeta mer normala arbetstider, säger Thomas Rejmell.

Företaget har precis genomfört en betaversion med ett trettiotal hushåll med tre tjänste- och leverantörsföretag. Nu är Zesec redo för nästa steg.

– Nu genomför vi ett pilotprojekt som involverar 300–400 hushåll. Målsättningen är att samla in relevant data för vidare tillväxt, säger Thomas Rejmell.

Zesec of Sweden tar parallellt in kapital under fjärde kvartalet 2019. Företaget Entreprenörskapital i Göteborg och befintliga ägare har redan tecknat 70 procent av emissionen. Thomas Rejmell tror att en stor anledning till det stora intresset är plattformens och appens bekvämlighet i kombination med den positiva inverkan på miljön.

– Vi tror att Zesec kan bli plattformen som alla e-handlare använder framöver, säger Thomas Rejmell, vd och grundare till Zesec of Sweden.

Relaterade Artiklar