Hem NYHETER Zaplox och ALICE utökar partnerskap och levererar gäst app för marknadsledande hotellplattform

Zaplox och ALICE utökar partnerskap och levererar gäst app för marknadsledande hotellplattform

Publicerat av: Redaktionen

Zaplox AB (publ) (”Zaplox”), som erbjuder hotell och kasinon en mobil gästresa för en smidig och engagerande gästupplevelse, meddelar att de utökar sitt partnersamarbete med ALICE, leverantör av ALICE tjänsteplattform för hotell för att hantera gästkommunikation och gästservice.

Zaplox och ALICE utökar partnerskap och levererar gäst app för marknadsledande hotellplattform 3Avtalet innebär att ALICE anlitar Zaplox för utveckling och implementation av ALICE nya gäst app som kopplas till ALICE plattform, som skall erbjudas till ALICE ca 2 500 hotellkunder först i USA och Europa samt med möjlighet att utöka även till Latinamerika. Zaplox har rätt att erbjuda uppgraderingar med Zaplox gästresa med mobil incheckning och mobila nycklar till de kunder som har köpt den av Zaplox levererade ALICE app.

Zaplox och ALICE har ett framgångsrikt samarbete sedan tidigare som bland annat har genererat en av Zaplox större kunder, Pacifica Hotels, med 33 hotell i USA. Nu utökas samarbetet ytterligare till att också innefatta lanseringen av en ALICE gäst app till ALICE kunder.

ALICE har idag över 2 500 hotellkunder och växer snabbt, huvudsakligen i USA, Europa samt Latinamerika. Deras prisbelönta plattform för hotelltjänster hjälper hotellkedjor med gästkommunikation och uppdragstilldelning för hotellets personal, exempelvis rumservice, concierge tjänster. Bolagens marknadsledande lösningar kompletterar varandra där ALICE välrenommerade plattform fokuserar på att underlätta den dagliga driften av ett hotell, med inriktning på kommunikation och service mellan personal och gästen, medan Zaplox lösningar fokuserar på att förbättra hotellgästens upplevelse vid incheckning, betalning, distribution av rumsnyckel samt utcheckning där samtliga moment sker direkt via gästens mobil.

Det utökade partnersamarbetet innebär att Zaplox designar, utvecklar och levererar en ny gästinriktad app på uppdrag av ALICE. I starten ska gäst appen innehålla funktionalitet för gästkommunikation och concierge tjänster och efter behov kommer fler av ALICE uppskattade funktionaliteter för hotelldrift att adderas i appen. Via appens chattfunktion kan gästen kommunicera med hotellpersonalen och få snabb återkoppling och personlig service.

ALICE ansvarar för marknadsföring och försäljning av gäst appen, Zaplox ansvarar för implementationen och kommer framöver att kunna erbjuda ALICE kunder en uppgradering till Zaplox mobila gästresa med mobil incheckning och mobila nycklar.

”Vi är väldigt glada över att vi nu tar nu nästa steg i vårt partnerskap med ALICE och öppnar upp helt nya försäljningsmöjligheter för Zaplox lösningar till ALICE stora kundbas, med start i USA och Europa, och framöver även för Latinamerika. ALICE erbjuder en modern och uppskattad tjänsteplattform och våra lösningar kompletterar varandra och stödjer hotellet i att leverera en bättre gästupplevelse. Det utökade samarbetet har till följd att vi flyttar vi fram vår position på hotellmarknaden betydligt och får åtkomst till fler hotell där vi kan sälja vår mobila gästresa”, säger Magnus Friberg, VD, Zaplox AB

Överenskommelsens finansiella värde för enbart försäljning av ALICE app under första 12 månaders period, från tidpunkten när lösningen är i drift – uppskattas för Zaplox del till ca 2,5 MSEK. Därefter kan det ge en prognosticerad årlig intäkt på totalt ca 6 MSEK de kommande åren. Bedömningen är att ca 10% av ALICE 2 500 hotellkunder är intresserade av en gäst app under första året. Intäkterna från slutkundsförsäljning (hotellen) uppstår när lösningen är i drift genom månadsintäkter per rum samt engångs konfigurationsavgifter per hotell och fördelas mellan Zaplox och ALICE i förhållande till vad som ingår i respektive levereras till kund. Det är därför idag inte möjligt att uppskatta exakta tidpunkter och volymer för intäkterna. Det finns inga garanterade volymer eller intäkter i överenskommelsen.

Relaterade Artiklar