Youtuber moddar Xiaomi-telefon till ett riktigt prestandamonster
Hem PRODUKTNYHETER Youtuber GeekyWan moddar Xiaomi-telefon till ett riktigt prestandamonster

Youtuber GeekyWan moddar Xiaomi-telefon till ett riktigt prestandamonster

Publicerat av: Redaktionen

De flesta användare byter smartphone inom 1-2 år.

Men för den som är tekniskt kunnig finns det sätt att öka livslängden – även om garantin förmodligen slutar att gälla.

Xiaomi 9 var en flaggskeppstelefon när den släpptes 2019 men de senaste årens tekniska utveckling har gjort att den idag blivit frånsprungen av nya generationer.

Men Youtubern GeekyWan visar att det finns sätt att förlänga livet på den.

Han köpte en begagnad Xiaomi 9 för drygt en 1 000-lapp och visar i en 16 minuter lång Youtube-video i detalj hur han gick till väga för att bygga om telefonen till en gamingtelefon i världsklass. Bland modifieringarna finns två extra battericeller för en total kapacitet på 9 900 mAh, och en kylfläkt. Med hjälp av mjukvarumodifieringar ökade han data- och grafikprestandan, och med hjälp av fläkten klarar telefonen fortfarande av att köras utan att bli onödigt varm.

Youtuber moddar Xiaomi-telefon till ett riktigt prestandamonsterHan ordnade sedan ett nytt skal med en 3D-skrivare, och den färdiga telefonen väger 269 gram. Totalt kostade projektet 1 500 kronor, inklusive kostnaden för den begagnade telefonen.

GeekyWan kallar hemmabygget för ”Mi 90 Pro” – vi får vänta rätt många år för att se vad en fabriksbyggd Xiaomi 90 har att erbjuda prestandamässigt…

Relaterade Artiklar