Western Digital presenterar nya lagringslösningar för foto och video
Hem NYHETER Western Digital presenterar nya lagringslösningar för foto och video

Western Digital presenterar nya lagringslösningar för foto och video

Publicerat av: Redaktionen

Vid 2018 års mässa för konsumentelektronik (CES 2018), presenterade Western Digital röststyrd mediastreaming via Smart Home-tjänster, världens minsta 1TB USB-minne och en portfölj av ultramobila, högpresterande och trådlösa flashlagringsprodukter med hög kapacitet.

Western Digital presenterar nya lagringslösningar för foto och video 1

SanDisk 1TB USB Type-C Prototype

Smarta telefoner, drönare, actionkameror och VR fångar upp och skapar platskrävande innehåll som användarna önskar nå och dela med både vänner och följare. Innovationer inom kameror med multiobjektiv, 8K-video, 5G, VR, AR och videostreaming skapar också platskrävande innehåll. Som ett resultat av det så söker konsumenter efter enklare sätt att spela in, spara, komma åt och dela sina personliga innehåll.

”Våra liv sammankopplas med och berikas alltmer av foton, videor, musik och idéer”, säger Dinesh Bahal, vice president of product management, Client Solutions, Western Digital. ”Från föräldern som filmar en skoluppvisning på sin smartphone till drönarentusiasten eller proffsfotografen – vårt sortiment av konsumentlösningar har framtagits för att hjälpa alla att spara, komma åt och dela deras digitala värld.”

Western Digital presenterar nu följande lösningar för dagens datadrivna konsumenter:

  • Nya röstaktiveringsfunktioner för My Cloud Home. Designad för mobilfrälsta konsumenter ger My Cloud Home sina användare möjlighet att samla allt innehåll på en plats. My Cloud Home har numera stöd för Alexa som gör det möjligt för användare att spela upp deras lagrade musik med röstkommando. Den har också stöd för Google Chromecast vilket låter användarna spela upp video och TV direkt till en smart-TV, som har stöd för Chromecast. My Cloud Home kommer kosta från 1 600 kronor.
  • Western Digital bjuder också på en försmak av framtiden för flashlagringar och presenterar världens minsta 1TB USB-enhet. Den fullt fungerande prototypen utgör ytterligare en milstolpe inom flashlagring och är en kraftfull USB typ-C flashlösning med kapacitet att rymma en enorm innehållsmängd, förpackad i en minimal formfaktor. Dessutom lanserar de världens minsta 256GB USB-minne, SanDisk Ultra Fit USB 3.1. Ett USB-minns som låter användaren lagra 14 000 foton, 10 timmar full HD-video, 16 000 låtar och dessutom fortfarande ha 64 GB över till andra filer.
  • För hängivna fotografer och drönarentusiaster som kräver hållbara och högpresterande lagringslösningar, lanserar Western Digital två bärbara SSD-diskar. My Passport Wireless SSD som med ett enkelt knapptryck kopierar allt innehåll på ett SD-kort, möjliggör trådlös åtkomst för 4K-streaming, redigering och delning av innehåll ute på fältet. My Passport Wireless SSD kommer kosta från 3 300 kronor. Dessutom lanseras SanDisk Extreme Portable SSD är perfekt för alla i farten som vill spara och redigera högupplösta foton och videor.

Western Digital erbjuder branschens bredaste portfölj av lagrings-produkter och lösningar för att underlätta vid inspelning, förvaring, åtkomst och omvandling av personligt innehåll. Besök våra webbplatser för mer information: Western Digital och SanDisk.

Relaterade Artiklar