Volumental tar in cirka 117 MSEK i investeringsrunda för att driva på global expansion
Hem NYHETER Volumental AB tar in cirka 117 miljoner kronor i investeringsrunda för att driva på global expansion

Volumental AB tar in cirka 117 miljoner kronor i investeringsrunda för att driva på global expansion

Publicerat av: Redaktionen

Volumental AB, techbolaget som byggt AI-teknik för att hjälpa skovarumärken och detaljhandlare att säkerställa en perfekt skopassform för varje kund, har stängt en investeringsrunda på cirka 117 miljoner kronor (13 miljoner dollar).

Investeringsrundan är Volumentals största runda hittills och kommer att användas för att expandera bolagets globala sälj- och marknadsteam, vidareutveckla produkterbjudandet samt växa bolagets kundbas.

Vidare tillkännager Volumental sin avsikt att notera bolagets aktier på en svensk marknadsplats i sinom tid.

Tack vare Volumentals teknik får bolagets kunders användare en mycket bättre, mer effektiv och precis köpupplevelse. Detta leder till högre konvertering och klart färre returer för Volumentals kunder oavsett om det är ett skovarumärke, en fysisk eller digital återförsäljare. Den unika totalintegrerade hård- och mjukvarulösningen hjälper shoppare världen över att hitta den perfekta passformen för just sina fötter. Volumental har banat vägen för en helt unik kategori av lösningar inom FitTech™. Helhetserbjudandet består av 3D-skanners för butiker, mjukvarulösningar som möjliggör skanning med en app i mobilen samt individuellt anpassade rekommendationer och marknadsföringslösningar för detaljhandeln. Globalt används deras produkter av nästan 100 världsledande varumärken och deras 3D-skanners finns utplacerade i över 3000 butiker.

  • Marknadspotentialen inom FitTech™ är enorm. Utmaningarna kring storlek och passform är två områden inom shopping där mycket fortfarande kan förbättras. Fler företag förstår detta och allt fler vill kunna erbjuda sina kunder en shoppingupplevelse i Vi ser denna trend både bland befintliga kunder i vår snabbväxande marknad USA samt i våra expansionsmarknader i Europa och Asien. För att kunna möta den snabbväxande efterfrågan kommer vi att fortsätta skala våra befintliga produkter samt expandera vårt team inom sälj, datorseende och artificiell intelligens för att fortsätta innovera fram världsunika lösningar inom FitTech™, säger Alper Aydemir medgrundare och vd Volumental.

Volumental leds av ett brett team av forskare, UX-experter, ingenjörer inom datavetenskap och experter från detaljhandeln som tillsammans skapat den mest pricksäkra lösningen för passformsrekommendationer som finns på marknaden idag. Tack vare tekniken har Volumentals kunder ökat sina försäljningssiffror, både via ökad konvertering, ökat antal butiksbesökare och ökad försäljning per shoppingtillfälle, samt minskat sina kostnader för returer. Volumentals unika databas av över 24 miljoner skannade fötter globalt gör att de kan leverera värdefulla kundinsikter åt bolag såsom Fleet Feet, Bauer, XXL och många fler för att hjälpa dem att förbättra shoppingupplevelsen för sina slutkunder.

Investeringsrundan leddes av CNI, en Stockholmsbaserad riskkapitalfirma vars fokus är investeringar i tillväxtbolag som skapar hållbara aktieägarvärden över tid.

  • Vi är superglada att få ta del av och stötta Volumental i deras spännande tillväxtresa.

Vi är imponerade av teamet som står bakom produkten och de framgångar de uppnått hittills. Volumental skapar ett reellt och märkbart värde för sina kunder genom sin data-drivna och smarta shoppingupplevelse baserad på passform. Kombinationen av Volumentals tillväxtpotential, digitala fokus och beprövade affärsmodell passar perfekt in i vår investeringsportfölj och vår investeringsfilosofi, säger Victor Wellenstam, Investment Manager, CNI.

Volumental tar in cirka 117 MSEK i investeringsrunda för att driva på global expansion

CNI, tillsammans med Volumentals tidigare ägare Moor, Forward, Walerud Ventures, samt de nya ägarna Backstage Invest och Abanico Invest, bidrog med ett kapitaltillskott på totalt cirka 117 miljoner kronor. SEB Corporate Finance Growth agerade ensam finansiell rådgivare och Synch agerade som juridisk rådgivare till Volumental i samband med kapitalanskaffningen.

 

 

 

Relaterade Artiklar