Fluke sätter en ny standard för strömtänger
Hem E-HANDEL Fluke med innovativa mätverktygen sätter en ny standard för strömtänger

Fluke med innovativa mätverktygen sätter en ny standard för strömtänger

Publicerat av: Redaktionen

Fluke 393 och 393 FS är de första True RMS-strömtängerna för solcellsanläggningar som uppfyller den senaste säkerhetsstandarden.

Utbudet av strömtänger på Conrad Sourcing Platform har utökats med de innovativa mätverktygen från Fluke.

Fluke lanserar två nya lättanvända strömtänger på marknaden, Fluke 393 och 393 FC: Tack vare den speciella isoleringen uppfyller de för första gången i världen den senaste säkerhetsstandarden IEC/EN 61010-2-032:2019 CAT III / 1500 V och uppfyller därmed även standarden för solcellsmoduler (IEC 61730-1). ”De två nya modellerna från Fluke gör det möjligt för proffs som arbetar med installation och underhåll av solcellsanläggningar att säkert och exakt mäta spänning, ström och DC-effekt, samt att logga data. Dessa nya instrument kompletterar vårt omfångsrika produktsortiment perfekt”, säger Susanne Storch, Senior Expert Product Manager på Conrad Electronic och ansvarig för området mät- och testteknik, som omfattar mer än 80 000 artiklar .

Flexibel sensor för mätningar i nischer
Fluke 393 och 393 FS står emellertid inte bara för den högsta säkerhetsstandarden. När instrumenten utvecklades har man också haft stort fokus på att de ska vara effektiva och lätta att använda. Den nya tången är 25 % smalare än den tidigare modellen och gör det därför möjligt att arbeta bekvämt även med kablar som annars är svåra att komma åt i tätt byggda enheter. Den kan mäta upp till 1500 V DC, 1000 V AC och upp till 999,9 A/AC. Den medföljande flexibla tångadaptern iFlex går till och med ett steg längre: Den utökar växelströmsmätningarna upp till 2500 A och kan användas i extremt små nischer och ge exakta resultat även där.

Smarta funktioner för krävande uppgifter
Den nya vidareutvecklade strömtången passar perfekt för användning utomhus tack vare den robusta konstruktionen och att den uppfyller skyddsklass IP54. Inte sällan behöver mätningar göras i miljöer där det är dålig sikt eller bullrigt. Därför har strömtången utrustats med en akustisk polaritetsindikator och en visuell kontinuitetsindikator för att mätsignalerna ska kunna uppfattas även under svåra förhållanden. Konrad Strom på utvecklingsavdelningen hos Fluke säger:

Auto Draft ”Vi ville göra det krävande arbetet med solcells- och vindkraftsanläggningar inte bara säkrare, utan också mer effektivt och smidigt: Spänning såväl som ström och effekt kan registreras och tångens form gör det möjligt att mäta på flera kablar samtidigt. Därför har vi integrerat en tvåradig skärm i instrumentet, som visar mätvärden från olika parametrar samtidigt.”

Inget behov av manuella anteckningar
Som namnet antyder kan modellen 393 FC använda Fluke Connect-systemet och med hjälp av detta fungera som en trådlös smart enhet kopplad till en mobil enhet. Upp till 65 000 mätdata kan snabbt och enkelt registreras och lagras digitalt. Med hjälp av programvaran ShareLive kan data delas med teamet i realtid via videosamtal och e-post – för att med gemensam kraft säkerställa den ökande efterfrågan på förnybar energi.

 

 

Relaterade Artiklar