Vinnaren i Clas Ohlson Product Innovation Challenge utsedd!
Hem ÅTERFÖRSÄLJARE Vinnaren i Clas Ohlson Product Innovation Challenge utsedd!

Vinnaren i Clas Ohlson Product Innovation Challenge utsedd!

Publicerat av: Redaktionen

Clas Ohlson Product Innovation Challenge är nu avgjord och det vinnande bidraget är Altered:Nozzle, munstycket till vattenkranen som minskar åtgången av vatten med upp till 98 %.

Vinnaren i Clas Ohlson Product Innovation Challenge utsedd! 2Den vinnande produkten kommer att lanseras runt midsommar och kommer att finnas tillgänglig på Clas Ohlsons alla marknader och i alla säljkanaler.

Alltför ofta lämnar vi kranen öppen medan vi gör våra vardagliga rutiner som att borsta tänderna, diska, tvätta händerna, laga mat – som om det fanns obegränsat med rent vatten. Vinnaren av Clas Ohlson Product Innovation Challenge är ny typ av munstycke som du monterar direkt på din befintliga kran och som minskar förbrukningen av vatten med upp till hela 98 %. Med bibehållen funktionalitet. Produkten heter Altered:Nozzle.

– De flesta av oss tar tillgången till vatten för givet. Men över 1,5 miljard människor på vår jord har idag brist på vatten, och det är en siffra som förväntas öka till 40 % av jordens befolkning år 2020. Vi ser det till och med i Sverige idag, till exempel på Gotland. Altered:Nozzle är vår lilla lösning på ett stort och växande globalt problem, säger Johan Nihlén, en av grundarna och vd på Altered.

– När du använder en vanlig vattenkran strömmar vatten ut och det mesta passerar bara förbi dina händer eller studsar på dina tallrikar. Varje dag rinner miljarder liter färskvatten rakt ner i avloppet. Genom att finfördela vattnet ökar vattnets yta och gör det möjligt för dig att komma i kontakt med varje enskild droppe vatten som kommer ut ur din kran. Det innebär att du kan tvätta händerna, borsta tänderna, rengöra dina grönsaker och diska med endast bråkdelen av den vattenförbrukning en vanlig kran kräver, säger Johan.

Munstycket kommer med adaptrar som gör att det passar på alla de vanligaste kranstorlekarna.

– Genom de produkter vi säljer och den kunskap vi förmedlar kan vi ändra attityder och beteenden hos våra kunder. Med Altered:Nozzle kan vi hjälpa våra kunder att spara vatten, spara energi och spara pengar, säger Eva Berg, sortimentschef Clas Ohlson.

Clas Ohlson Product Innovation Challenge ska hjälpa Clas Ohlson att hitta helt nya innovativa produkter som kan hjälpa kunder att leva mer hållbart och är en del av Clas Ohlsons hållbarhetsarbete Härifrån till hållbarheten.

Relaterade Artiklar