Verdion säkrar en spekulativ logistikmöjlighet i Göteborg
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Verdion säkrar en spekulativ logistikmöjlighet utanför Göteborg

Verdion säkrar en spekulativ logistikmöjlighet utanför Göteborg

Publicerat av: Redaktionen

Verdion, utvecklare av logistikfastigheter över hela Europa, meddelar idag att företaget spekulativt kommer att utveckla en toppmodern logistikanläggning på 17 314 kvm i Bäckebol utanför Göteborg.

Anläggningen kommer att hyras ut i sin helhet, alternativt uppdelat i tre olika enheter, och planeras vara redo för inflyttning under första kvartalet 2024.

Den kommer även att omfatta kontors-, sociala- och entresolutrymmen, med genomgående fokus på hållbarhet och flexibilitet.

Den exploaterbara tomten på 31 782 kvm ligger i det etablerade logistik- och handelsområdet Bäckebol – ca en mil norr om centrala Göteborg längs med E6:an, som förbinder staden med Oslo i norr, samt med Malmö och Köpenhamn i söder. Lokala hyresgäster idag inkluderar bland annat IKEA, DB Schenker, DHL, Elgiganten och Bauhaus.

Verdion säkrar en spekulativ logistikmöjlighet i Göteborg

Johan Nihlmark, Affärsutvecklingschef Norden på Verdion, säger: “Bäckebol är ett etablerat logistik– och handelsområde i sann urban miljö. Det är ett idealiskt distributionsnav nära Göteborgs stad och dess hamn, där det finns en stor uppdämd efterfrågan på toppmoderna logistikanläggningar, som förväntas leverera betydande hyrestillväxt under de kommande månaderna och åren.

“Detta förvärv ligger perfekt i linje med vår tillväxtstrategi för Norden, våra investeringar och utvecklingsprocesser, samt vårt värdeskapande, med fokus på starka urbana logistikområden, framdrivet av en tydlig efterfrågan från hyresgäster.”

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar