Hem EFTER JOBBET Västerbottensteatern bjuder på digital julkväll med musik

Västerbottensteatern bjuder på digital julkväll med musik

Publicerat av: Redaktionen

Om inte publiken kan komma till teatern får teatern komma till publiken.

Västerbottensteatern bjuder på digital julkväll med musik 2

Fransesca Quartey i Julkväll med Västerbottensteatern, digital föreställning julen 2020. Foto: Patrick Degerman. Bearbetning: Sofia Lindblom.

När pandemin sätter stopp för offentliga föreställningar så bjuder istället Västerbottensteatern på Julkväll på Västerbottensteatern – en digital julklapp med massor av musikalisk julstämning.

På Västerbottensteatern föredrar man att “hålla kulturgrytan kokande”, som teaterns vd Fransesca Quartey uttrycker det när hon hälsar tittarna välkomna till Julkväll på Västerbottensteatern.
– Det var meningen att vi skulle göra en julföreställning, men så kom de nya restriktionerna och vi beslöt att göra en digital föreställning istället. Det finns ingen pandemi i världen som kan hejda den kraft som kulturen utgör! Vi saknar vår kära publik och hoppas naturligtvis på att snart kunna öppna dörrarna igen för att mötas. Till dess bjuder vi på en digital julklapp.

Sprider julglädje på äldreboenden
Julkväll på Västerbottensteatern kommer även att sprida glädje bland Skellefteås äldreboenden. Föreställningen kommer att finnas tillgänglig i  kommunens interna nätverk så att den på ett smidigt sätt kan visas på alla boenden för de som önskar.
– Vi på skellefteå kommun är så glada och tacksamma för Västerbottensteaterns erbjudande till alla vård och omsorgsboenden. Vi hoppas att det kommer ge både de boende och personalen en mysig stund och ännu mera julkänsla, säger Maria Pahlberg, anhörigkonsulent på utvecklingsenheten, Vård och omsorg.

I föreställningen serverar Fransesca Quartey och kapellmästare Mattias Kågström, tillsammans med en musikaliska ensemble, svängiga och stämningsfulla versioner av kända julsånger. På scenen ser vi bland annat Sonja Lindblom, Nils Lundqvist, Simeon Maya och cirkusartisten Marina Georgescu – men även övrig personal som vill önska publiken God Jul. På julrepertoaren finns bland annat Jingle Bells, Have Yourselves a Merry Little Christmas och mycket mer. Julen börjar på Västerbottensteatern!

Julimpro med UngHästen
Även UngHästen, Västerbottensteaterns ungdomsavdelning, sprider julglädje via nätet. Fredag 18 december serverar de Impro Online – Julspecial som lunchunderhållning kl 12.00. Den sänds som livestream på UngHästens Facebook. Så laga till en go’lunch, slå dig ner framför skärmen och skratta bort en stund, hälsar UngHästen publiken.

Relaterade Artiklar