Utökat förtroende för den avlyssningssäkra kryptotelefonen Sectra Tiger från nederländska ministerier
Hem NYHETER Utökat förtroende för den avlyssningssäkra kryptotelefonen Sectra Tiger från nederländska ministerier

Utökat förtroende för den avlyssningssäkra kryptotelefonen Sectra Tiger från nederländska ministerier

Publicerat av: Redaktionen

Nederländska inrikesministeriet har förnyat och utökat sitt avtal om avlyssningssäker kommunikation med Sectra (STO: SECT B).

Utökat förtroende för den avlyssningssäkra kryptotelefonen Sectra Tiger från nederländska ministerier 2Avtalet löper över fyra år och omfattar Sectras Tigerlösningar för säker kommunikation och de levereras som en tjänst där Sectra tar ett helhetsansvar för systemet. Med Sectras lösningar kan nederländska ministrar och regeringstjänstemän kommunicera sekretessbelagd information som rör rikets säkerhet utan risk att bli avlyssnade.

Samtliga ministerier i Nederländerna använder Sectras tjänst för säker kommunikation sedan 2007. Tjänsten omfattar Sectras lösningar på den mycket höga SECRET-nivån, och utökas med det senaste avtalet till att även omfatta Sectra Tiger/R på RESTRICTED-nivå, Sectras lösning för säker användning av smartphones. Därmed får ministerierna tillgång till hela Sectras ekosystem av säkra kommunikationslösningar. Dessa har full interoperabilitet och kunden kan därmed anpassa tilldelningen efter individens kommunikations- och skyddsbehov och ändå säkerställa att alla kan kommunicera med alla.

– Sectra Tiger Ecosystem möjliggör effektiv och säker kommunikation som stödjer samverkan mellan organisationer och enheter med specifika sekretesskrav. Det förnyade förtroendet de ministerierna i Nederländerna är en bekräftelse på vår förmåga att uppfylla våra kunders krav på säkerhet, användbarhet och tillgänglighet, säger Simo Pykälistö, vd Sectra AB.

Relaterade Artiklar