Två tunga spel från East Sweden Game hypade på E3
Hem GAMING Två tunga spel från East Sweden Game hypade på E3

Två tunga spel från East Sweden Game hypade på E3

Publicerat av: Redaktionen

Tack vare ett brett community med hårt arbetande kreatörer lanseras nu två speltitlar/trailers med internationell konkurrenskraft från Östergötland.

Årets E3, världens största spelmässa i Los Angeles som riktar sig till press och branschfolk, och IGN, den mest tongivande nyhetssajten för spelbranschen, lyfte fram de nya spelen under årets event.

Det är Bramble: The Mountain King och Core Keeper – som båda utvecklas av medlemmar i East Sweden Game.

– Bramble är ett skräckäventyr inspirerat av nordisk folklore med fokus på atmosfäriska miljöer, filmiska scener och casual gameplay. Spelaren utforskar Brambles mörka värld genom en ung pojke som försöker överleva en farlig resa fylld med skrämmande varelser och en unik värld baserad på nordiska fabler och sagor, säger Fredrik Selldén, vd för Dimfrost Studio, som står bakom Bramble.

Två tunga spel från East Sweden Game hypade på E3– Core Keeper kan beskrivas som ett Stardew Valley, fast i grottor. Sök efter reliker och resurser för att bygga din bas, skapa ny utrustning, överleva och skaffa energi till The Core. Besegra gigantiska monster, upptäck dolda hemligheter, odla växter, laga nya recept och utforska en procedurellt genererad underjordisk värld i detta sandbox-äventyr för 1-8 spelare, säger Sven Thole, vd för Pugstorm som står bakom Core Keeper.

Båda spelen är under utveckling med lansering senare i vinter och i början av 2022. Förläggare och finansiärer finns på plats för båda spelen.

– Vi startade East Sweden Game för att stötta talang och relevant utbildning i regionen. Nu ser vi resultatet, bland annat genom att så prestigefyllda aktörer som E3 och IGN lyfter dem i sina kanaler. Det är en förmån att få följa teamen från studenter till entreprenörer i en så het bransch, säger Tomas Ahlström, initiativtagare och operativ chef på East Sweden Game.

Relaterade Artiklar