Trustly i samarbete med Ingenico för direktbankbetalningar
Hem NYHETER Trustly i samarbete med Ingenico för direktbankbetalningar

Trustly i samarbete med Ingenico för direktbankbetalningar

Publicerat av: Redaktionen

 Trustly inleder ett samarbete med Ingenico, en världsledande leverantör av sömlösa betallösningar, för att möjliggöra säkra direktbankbetalningar till fler kunder i Europa.

Trustly i samarbete med Ingenico för direktbankbetalningar 1

Oscar Berglund, vd på Trustly

Samarbetet innebär att Ingenico utökar sitt utbud av betalmetoder och förstärker sin position i 26 länder inom Europa, genom att implementera Trustlys betalmetod i sin betalningsplattform.

E-handlare kopplade till Ingenico kommer nu att kunna ta betalt av sina kunder med en snabb, sömlös och säker banköverföring samt få en realtidsbekräftelse när betalningen är avslutad. Dessutom innebär Trustlys unika metod för återbetalningar en förenklad administrativ process för e-handlare som minskar kostnaderna samtidigt som konsumenter får snabbare återbetalningar.

Nick Tubb, VP Commercial Affairs på Ingenico säger: ”Vårt samarbete med Trustly gör det möjlighet för de e-handlare som använder Ingenicos plattform att erbjuda konsumenter att betala direkt från bankkontot, med en säker verifieringsmetod som man redan är välbekant med och litar på. Eftersom Trustly täcker mer än 3 300 banker i Europa, innebär det att vi kraftigt förstärker vårt erbjudande till e-handeln, särskilt i de länder där direktbanksbetalningar är en betalningsmetod som de flesta föredrar, såsom i Sverige, Finland, Nederländerna, Polen och Tyskland.

Oscar Berglund, vd på Trustly, säger: ”Vi är väldigt glada över samarbetet med Ingenico. Tack vare den internationella räckvidd och höga kvalitet i deras erbjudande, får tusentals ledande e-handlare nu sömlös tillgång till Trustlys metod för direktbanksbetalningar. Med vår teknik kan Ingenicos handlare erbjuda sina konsumenter en enkel och användarvänlig betalningslösning, vilket minskar risken för vanliga fel, som att man skriver felkontouppgifter eller för över för mycket eller för lite pengar, sådant som är frustrerande för både handlare och konsumenter och dessutom riskerar att urholka handlarnas marginaler.

Enligt Trustly använder 93 procent av Europas befolkning sitt bankkonto som primär finansiell källa.

Samtidigt använder nära hälften (44 procent) av dessa sin internetbank regelbundet – en siffra som ökar betydligt varje år i takt med utvecklingen och tillgången på digitala tjänster ökar. Målet med samarbetet mellan Ingenico och Trustly är att kunna erbjuda konsumenterna att betala på ett säkert och bekvämt sätt, samtidigt som man hjälper e-handlare att öka sin konvertering och skapa förutsättningar för fler återkommande kunder.

Relaterade Artiklar