Shopify underlättar global tillväxt för Understatement
Hem E-HANDEL Shopify underlättar global tillväxt för Understatement som grundades av Marie Stolt och Maria Lager

Shopify underlättar global tillväxt för Understatement som grundades av Marie Stolt och Maria Lager

Publicerat av: Redaktionen

Understatement grundades 2017 av Marie Stolt och Maria Lager, med målet att skapa underkläder som känns lika bra som de ser fina ut.

Våren 2020 anslöt sig Yvet Malmveld och grundarteamet var komplett.

Idag säljer dessa hållbara underkläder till kunder över hela världen – med hjälp av en bra kundupplevelse.

Att kunna erbjuda en god kundupplevelse var en viktig anledning till att Understatement sökte sig till Shopify som plattform, berättar medgrundaren Maria Stolt. En snabb sida och en utcheckning som kunder känner igen från andra handlare inger förtroende som påverkar conversion rates i en positiv riktning.

– Vårt krav var att plattformen måste erbjuda den bästa kundupplevelsen och vara enkel att hantera även för oss. Plus att den måste fungera internationellt då vi och våra återförsäljare ska använda den intensivt på global basis, säger Maria Stolt..

En av Marie Stolts första reaktioner när de började implementera plattformen var just att den kändes väldigt intuitiv att jobba i.

– Det behövs inga stora tekniska kunskaper för att göra ändringar och plattformen kan enkelt anpassas till våra behov. Den både stöttar vår nuvarande tillväxt och känns redo för framtiden.

En annan viktig aspekt för ett växande bolag som Understatement är möjligheten att spara pengar, något som Shopify bidragit till genom att minska deras behov av egen utveckling.

– Vi sparar absolut pengar, eftersom “standarden” man får med Shopify är hög så behövde vi bara lägga en mindre summa på utvecklingstimmar. Vi bytte till Shopify i slutet av 2020. Det året låg vår omsättning på fem miljoner kronor. Året därpå, 2021, nådde vi nästan 30 miljoner kronor, säger Maria Stolt.

Det går med andra ord väldigt bra för Understatement. Det innebär dock inte att företaget vilar på hanen. Understatement har nu planer för hur de ska kunna växa vidare även i framtiden, inte minst globalt.

Shopify underlättar global tillväxt för Understatement

Från vänster: Marie Stolt, Yvet Malmveld och Maria Lager

– Vi har redan börjat att använda verktyget Shopify Markets eftersom 85 procent av vår omsättning redan kommer från kunder i länder utanför Sverige. Med det får vi funktioner för att erbjuda en lokaliserad kundupplevelse, genom till exempel språk och valuta. Det är viktigt för oss nu och kommer bli ännu viktigare i framtiden. Vi känner ett stort förtroende för att Shopify kommer att utveckla Shopify Markets ännu mer och att vi får dra direkt nytta av det, säger Maria Solt.

 

 

 

 

Relaterade Artiklar