The Lobby öppnar för IKEAs nya butikskoncept
Hem NYHETER The Lobby öppnar för IKEAs nya butikskoncept

The Lobby öppnar för IKEAs nya butikskoncept

Publicerat av: Redaktionen

Den 11 februari är det premiär för IKEA Sovrum, en tillfällig citynära butik fullspäckad med kunskap och inspiration på temat god sömn.

The Lobby öppnar för IKEAs nya butikskoncept 2The Lobby är platsen för bolagets senaste idé.

IKEA har sedan tidigare en citybutik på Regeringsgatan i centrala Stockholm. På måndag är det premiär för IKEA Sovrum som öppnar rakt över gatan från IKEA Kök. IKEA Sovrum tar hela ovanvåningen i The Lobby i anspråk. Ytan om ca 400 kvadratmeter rymmer både handels- och eventyta.

– Vi tycker att det är otroligt roligt att IKEA väljer The Lobby. Vi vill utmana föreställningen om den traditionella handelsplatsen och The Lobby nyttjas här på bästa sätt – som en kommunikationskanal och en arena för upplevelser snarare än att vara en renodlad försäljningskanal, säger Annelie Gullström, affärsutvecklingschef på AMF Fastigheter.

Under den en månad långa utställningsperioden kommer IKEA Sovrum att bjuda in till dagliga föreläsningar på temat god sömn samt workshops och yogaklasser. De kostnadsfria föreläsningarna kommer bland annat att handla om framtidens hållbara hem samt hur man kan sova bättre i en tid där alltfler sover allt sämre.

– Vi vill möta våra kunder där de är i sin vardag, och i deras behov av en god natts sömn. I The Lobby, granne med IKEA Kök, kan vi komma närmare våra kunder och under en månad inspirera och erbjuda IKEA Sovrum på ett enkelt och smidigt sätt mitt i city samtidigt som vi passar på att lära oss mer om hur våra kunder vill möta oss i framtiden, säger Mattias Johansson, säljchef IKEA Sverige.

Relaterade Artiklar