Hem NYHETER Telenor Sverige lanserar ny Wi-Fi 6-router från Icotera

Telenor Sverige lanserar ny Wi-Fi 6-router från Icotera

Publicerat av: Redaktionen

Den nya Wi-Fi 6-routern är utformad för att lösa några av de största utmaningarna med trådlöst Internet i nordiska hem.

Telenor Sverige lanserar ny Wi-Fi 6-router från Icotera 2

René Brøchner, VD på Icotera.

Den kommer inte bara att leverera högre hastigheter, utan även en mycket bättre användarupplevelse – snabbare, pålitligare och redo för framtiden.

Telenors första Wi-Fi 6-router är utvecklad av den danska routertillverkaren Icotera, ett företag med många års erfarenhet av utveckling av både hård- och mjukvara som möter de skandinaviska konsumenternas behov.

“Vårt mål är att tillhandahålla den ultimata standarden för trådlöst nätverk på marknaden: Wi-Fi 6. Routern måste leverera maximal prestanda och täckning samtidigt som den är framtidssäkrad och kompatibel med våra krav på enkel och elegant design”, säger Carl Gunnstam, Telenors Head of Products and Customer Value Proposition. “Vår nya Wi-Fi 6-router uppfyller all dessa krav. Vi spår att den kommer att revolutionera användarupplevelsen i Sverige, och vi är väldigt glada över att den äntligen är redo att lanseras.”

Wi-Fi 6: Förbättring av internetupplevelsen i hemmet

Den nya Wi-Fi 6-routern är en efterlängtad lösning på de dagliga utmaningar som många slutanvändare möter med trådlöst Internet.

“I Skandinavien möter vi en rad specifika utmaningar för slutanvändarna. Höga hastigheter och ökande användning av streaming & spelande från flera samtida användare bidrar till allt högre krav på trådlösa nätverk. Det handlar inte längre bara om att leverera högre hastigheter till individuella hem, utan även att garantera att hastigheten är tillgänglig och pålitlig i hela hemmet för alla användare samtidigt.”

“Detta gör förstklassiga Wi-Fi-produkter relevantare än någonsin för de många slutanvändare som kämpar med att få täckning i hela hemmet och den hastighet och upplevelse de faktiskt betalar för”, säger René Brøchner, VD på Icotera.

Telenors nya Wi-Fi 6-router är utformad för att lösa alla dessa problem. Enligt René Brøchner är det här en smart lösning: “Den nya Wi-Fi 6-routern kan leverera upp till 10 gånger så höga hastigheter än en normal Wi-Fi 5-router. Men hur vi använder Internet idag ställer höga krav på vår täckning i hemmet, och lösningen är inte bara högre hastigheter – här spelar högkvalitativa routrar en allt större roll i att skapa en optimal upplevelse.”

Nyckeln är kapacitet och implementering

Idag försöker många användare lösa problemet med instabila nätverk genom att ansluta accesspunkter och extendrar. Hädanefter kommer en router med rätt kapacitet och implementering från början att vara både en bättre och billigare lösning.

“Den nya Wi-Fi 6-routern från Telenor har 8×8 5 GHz antenner, vilket är 4 gånger fler än i en typisk router. För att verkligen stödja nätverk med flera användare, krävs minst 5×5 GHz antenner, vilket idag endast erbjuds av ON Semiconductor. Fler antenner innebär ett mindre behov av accesspunkter, och för många användare betyder det en enklare uppsättning med maximal täckning – eller kort sagt; en mycket bättre användarupplevelse”, säger René Brøchner.

Vår 12×12 (8×8 + 4×4) MIMO-arkitektur är utformad för förstklassiga lösningar”, säger Irvind Ghai, Ghai, vice president of marketing, Wireless Connectivity & Signal Processing Division på ON Semiconductor. “Vi ser fram emot att bidra till Telenors Wi-Fi 6-router med våra chipset och en allmän förbättring av användarupplevelsen i skandinaviska hushåll.”

“Lösningen som Telenor har valt går i linje med vad vi börjar se från andra europeiska nivå 1-leverantörer, som exempelvis Deutsche Telekom. De börjar nu leverera liknande lösningar för att kunna möta kundernas framtida behov ur ett Wi-Fi 6-perspektiv. Det är bara en fråga om tid innan 8×8 5GHz antenner blir standarden för förstklassiga Wi-Fi 6-lösningar”, tillägger René Brøchner.

Telenor spår en sexsiffrig försäljning under de kommande 12–24 månaderna. “Vi har satt ribban högt när vi började utveckla vår nya router – och nu när den är redo att lanseras kan vi stolt säga att de nordiska användarna utan tvekan kan ha höga förväntningar”, avslutar Carl Gunnstam. Med vår ambitiösa lansering ser vi fram emot att förbättra Wi-Fi-upplevelsen för våra kunder.”

Relaterade Artiklar