Hem NYHETER Adobe förutspår att e-handeln i USA i november och december väntas slå rekord

Adobe förutspår att e-handeln i USA i november och december väntas slå rekord

Publicerat av: Redaktionen

Corona har haft stor inverkan på den globala e-handeln.

Adobe förutspår att e-handeln i USA i november och december väntas slå rekord 3Inte minst i USA där shoppingen på nätet i november och december förväntas växa med hela 33 procent jämfört med förra året – till svindlande 189 miljarder dollar. Det skulle i så fall slå alla tidigare rekord. Adobe presenterar Adobe Holiday Index, baserat på data från mer än en biljon webbplatsbesök.

Nästan 1700 miljarder svenska kronor. Det är så mycket amerikanska konsumenter förväntas spendera på nätshopping den kommande tiden – från Halloween till jul. Analysen baseras på data från Adobe Analytics, där Adobe har tittat på statistik från en biljon amerikanska webbplatsbesök. Nedan är hur Adobe tror e-handeln för amerikanarna kommer se ut den närmaste tiden.

1) Dagliga försäljningsrekord: Försäljningen på nätet kommer att överstiga 2 miljarder dollar dagligen mellan 1 och 21 november och ökar därefter till 3 miljarder dollar per dag fram till den 3 december.

2) Försäljningen på nätet ökar med 11 miljarder dollar om fler fysiska butiker stänger: Om en andra Coronavåg resulterar i fler butiksstängningar förväntas e-handeln växa med ytterligare 11 miljarder dollar och hamna på 200 miljarder dollar.

3) Black Friday och Cyber ​​Monday: Black Friday förväntas generera 10 miljarder dollar i försäljning på nätet – en ökning med så mycket som 39 procent jämfört med 2019. Cyber ​​Monday är fortfarande årets största shoppingdag på nätet med en försäljning på 12,7 miljarder dollar, vilket motsvarar en ökning med 35 procent jämfört med 2019.

4) Köp från smartphones ökar med 55 procent: Amerikanarna kommer att handla för 28,1 miljarder dollar mer från sin smartphone jämfört med 2019. Shopping från smartphones kommer stå för 42 procent av den totala e-handeln och är en ökning med 55 procent jämfört med föregående år.

5) E-handlare med omsättning på 10-50 miljoner kommer vara mest framgångsrika: E-handlare med en årlig omsättning på mellan 10 och 50 miljoner dollar kommer att uppleva en större omsättningsökning än större e-handlare.

6) 9 procent av de som handlar på webben är förstagångsköpare: Adobe förväntar sig att 9 procent av de som handlar på webben under den närmaste tiden kommer att vara förstagångsköpare, på grund av Corona.

7) Presidentvalet: För 26 procent av amerikanerna kommer resultatet i valet att påverka hur mycket de spenderar. Tidigare har valet haft en negativ inverkan på e-handeln. Det förväntas att försäljningen på nätet dagen efter valdagen kommer att växa 11 procent långsammare än resten av valveckan.

8) 18 procent spenderar mer på presenter till personer man inte firar jul med: I år förväntas amerikanska konsumenter spendera 18 procent mer på presenter och julklappar till vänner och familj som de inte kan träffa i år på grund av Corona.

Relaterade Artiklar