Tele2 möjliggör trådlös laddning av elfordon under färd genom nytt avtal med Elonroad
Hem TRANSPORT-&-LOGISTIK Tele2 möjliggör en hållbar trådlös laddning av elfordon under färd genom nytt avtal med Elonroad

Tele2 möjliggör en hållbar trådlös laddning av elfordon under färd genom nytt avtal med Elonroad

Publicerat av: Redaktionen

Tele2 tar ett steg inom området laddinfrastruktur och mot en hållbar fordonsindustri genom att tillhandahålla uppkoppling av utrustning åt Elonroad, som utvecklar en teknik för elvägar där elfordon kan laddas under körning.

Elonroad, en startup med bas i Lund, har tagit fram en lösning i form av en elväg där alla slags eldrivna fordon – bilar, bussar och lastbilar – oavsett tillverkare, kan laddas under tiden som de körs.

När allt fler eldrivna fordon behöver laddas, kommer laddning under färd minska flaskhalsar och dessutom kräva mindre batterier.

Lösningen består av en räls som integreras med vägen genom att installeras direkt på asfalten. Rälsen klarar alla väderförhållanden och korta rälssegment drivs individuellt vilket ger en hög säkerhet.

Tele2 möjliggör trådlös laddning av elfordon under färd genom nytt avtal med Elonroad– Vår smarta elväg behöver vara uppkopplad mot Internet för att vi ska kunna styra, optimera och debitera användarna för laddningen. Avtalet med Tele2 är affärskritiskt för oss på vår fortsatta resa, säger Karin Ebbinghaus, CEO Elonroad.

Genom 2CONTROL, Tele2 IoTs plattform för hantering av uppkopplade enheter kommer Elonroad själva kunna övervaka och hantera sina IoT-abonnemang. I Elonroads tjänst ingår ett integrerat kontrollsystem för individuell mätning av respektive fordon och väganalyser där potentiella faror på vägen analyseras och kommuniceras för att förhindra olyckor.

– Elonroad är en spännande startup med en lösning som kommer att vara kritisk för att nå målet om en fossiloberoende fordonsflotta 2030. Genom att tillgängliggöra 5G, framtidssäkrar vi Elonroads digitala lösning och säkerställer en tillförlitlig uppkoppling. Så snart 5G blir tillgängligt där Elonroad bygger sina elvägar så kommer större datamängder som kräver låg fördröjning kunna hanteras, till exempel överföring av data från kameror. Vi är mycket stolta över att få vara en del av Elonroads fortsatta resa, säger Stefan Trampus,  affärsområdeschef för företagsmarknaden på Tele2.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>