Hem NYHETER TCL presenterar 8K QLED-flaggskeppet X91

TCL presenterar 8K QLED-flaggskeppet X91

Publicerat av: Redaktionen

Äntligen är det dags för TCL:s flaggskepp X91 att inta den nordiska marknaden. Detta är en premium-TV med banbrytande design, en exceptionell bildkvalitet och högkvalitativt ljud med Onkyo sound.

IMAX Enhanced-certifiering innebär hemmabio-upplevelser i en helt ny dimension. X91-serien finns tillgänglig hos nordiska återförsäljare under sommaren i det efterfrågade storskärmsformatet 75 tum.

TCL presenterar 8K QLED-flaggskeppet X91 3TCL Electronics välkomnar nu sina konsumenter till 8K-världen. TCL X91-serien är uppföljaren till C81- och QLED800-serien som presenterades i maj, och detta är en verklig premium-TV för filmfantasten. TCL X91-seriens 8K-upplösning är fyra gånger högre än 4K UHD-TV: er och 16 gånger högre än Full HD med 7680 x 4320 pixlar. Således levererar den över 33 miljoner pixlar med otrolig optimering. Konsumenterna får en skarpare och mer detaljerad bildkvalitet med X91-serien, eftersom pixlarna är så små att de inte ens kan urskiljas på väldigt nära håll.

– Med vår senaste X91-serie tar vi TV-underhållning till en helt ny nivå och bygger vidare på vårt engagemang för QLED-tekniken. Den här TV:n erbjuder en helt suverän audiovisuell kvalitet och tillsammans med AI-teknik och smakfull design kommer X91-serien att leverera en oöverträffad hemmabioupplevelse, säger Per Svensk, Sales Manager TCL Nordics.

Sensationell bildkvalitet med 8K-uppskalning

Eftersom det än så länge inte finns så mycket material tillgängligt i 8K-upplösning, har X91-serien 8K-uppskalningsteknologi som uppgraderar HD, FHD, 4K-bilder och videor till 8K-upplösning. TCL:s AI-teknik för 8K-uppskalning resulterar också i mer detaljerade och verklighetstrogna filmer och bilder eftersom tekniken tar hänsyn till en mängd funktioner och inte bara enstaka – som exempelvis uppgradering av tydlighet, färgkompensering, detaljkompensation och frekvenskompensering. Resultatet? Hisnande och levande detaljer, skarpare text, förbättrad läsbarhet och optimerad realism oavsett den ursprungliga källupplösningen.

Förutom exceptionell bildkvalitet, har TCL inte heller sparat på krutet när det kommer till ljudupplevelsen. X91-serien har ett branschledande ljudsystem med hårdvara från Onkyo och får med ljudteknologin Dolby Atmos® ett fängslande ljud. Givetvis kommer TV-modellerna också med senaste versionen av Android TV för obegränsad tillgång till den underhållning som känns rätt för stunden.

Precis som på bio – fast hemma

Med denna lansering introducerar också TCL den globala certifieringen IMAX® Enhanced för X91-seriens extraordinära audiovisuella funktioner och stora skärm. IMAX® Enhanced, som startades av IMAX och DTS, är ett nytt certifieringsprogram som innehåller digitalt bearbetat innehåll, i kombination med optimerad presentation på premium TCL-enheter för att ge den bästa underhållningsupplevelsen hemma.

Ett ytterligare intressant och spännande tillägg till denna premium-TV är den utdragbara popup-kamera som förädlar TV-upplevelsen ytterligare utifrån den sociala aspekten med obegränsade anslutningsmöjligheter var som helst och när som helst. Med internettjänster som exempelvis Google Duo kan du hålla kontakt med familj och vänner genom videosamtal, chattfunktion eller röstsamtal av exceptionell kvalitet.

Specifikationer i korthet TCL X91:

 • 8K QLED
 • Smart TV med senaste Android OS (9.0)
 • Dolby Vision med HDR 10+
 • Dolby Atmos® med inbyggda högtalare från Onkyo
 • IMAX Enhanced
 • Mikrodimming
 • Röststyrning
 • 8K-uppskalning
 • FALD (Full Array Local Dimming)
 • Inbyggd kamera för smidiga videosamtal
 • Minimalistisk fullskärmsdesign med ramar i borstad metall

Tillgänglighet och återförsäljare

Nya TCL X91 finns hos utvalda återförsäljare från och med sommaren 2020. X91 75 tum kommer till ett rekommenderat pris på 49 995 SEK

Relaterade Artiklar