Systembolaget testar självutcheckning i Uppsala
Hem UNDERSÖKNING Systembolaget testar nu självutcheckning i Uppsala

Systembolaget testar nu självutcheckning i Uppsala

Publicerat av: Redaktionen

I dag börjar test av självutcheckning på Systembolaget Dragarbrunn i Uppsala.

Det är ett led i Systembolagets arbete med att utveckla och testa nytt för att möta kundernas förändrade köpbeteenden och förväntningar.

 Undersökningar visar att många kunder vill kunna handla smidigt och enkelt när de köper en eller få varor.

Detta är en fortsättning av de test som påbörjades i två butiker i Stockholm och Örebro under förra hösten.

Sedan september 2021 pågår test med självutcheckning i butikerna på Torsplan i Stockholm och Kungsgatan i Örebro. De har varit uppskattade av såväl kunder som medarbetare. I Uppsala kommer Systembolaget Dragarbrunn att ha åtta kassor i sin självutcheckning.

– I direkt anslutning till de ordinarie kassorna kan kunder välja kassan med självutcheckning. Där har vi medarbetare på plats för att säkerställa att Systembolagets försäljningsregler efterföljs. Det är viktigt för oss att kunderna alltid ska kunna lita på att vi säljer med ansvar – med omtanke om alla, säger Mia Jennlinger som är butikschef på Dragarbrunn.

Systembolaget testar självutcheckning i UppsalaTestet följs upp på flera sätt – så som exempelvis kundnöjdhet, yteffektivitet, medarbetarsäkerhet och svinn. För att följa upp att försäljningsregler kan säkerställas tar Systembolaget bland annat hjälp av ett externt undersökningsföretag för att göra extrainsatta ålderskontroller.

Inga beslut om eventuell ytterligare utrullning av självutcheckning är fattade. Det utökade testet pågår till och med maj 2023 och därefter fattas beslut om nästa steg.

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar