Swedbank och sparbankerna nya partners till Samsung Pay
Hem BETALLÖSNINGARBANK Swedbank och sparbankerna nya partners till Samsung Pay

Swedbank och sparbankerna nya partners till Samsung Pay

Publicerat av: Redaktionen

Samsung presenterar idag ytterligare nya bankpartners till Samsung Pay i Sverige.

Swedbank och sparbankerna nya partners till Samsung Pay 1

70 procent av alla betalkort i Sverige fungerar nu med Samsungs mobila betallösning.

Swedbank och sparbankerna kan nu precis som Eurocard, Handelsbanken, ICA Banken, Nordea, Rikskuponger och SEB erbjuda sina kunder att betala med mobiltelefonen i butik. Med Swedbank och sparbankerna anslutna till Samsung Pay fungerar nu över 70 procent av alla betalkort i Sverige med den digitala betaltjänsten.

– I takt med att samhället blir allt mer digitalt och att konsumtionsmönstren ändras ställs nya krav på vilka tjänster våra kunder vill kunna utföra i mobilen, kortbetalningar är en sådan tjänst. Idag är vi därför glada att kunna erbjuda den möjligheten till de kunder som har en Samsungtelefon genom samarbetet med Samsung Pay, säger Fredrik Lindquist, Head of Issuing på Swedbank.

– Vi jobbar ständigt med att göra Samsung Pay tillgänglig för alla och är därför väldigt stolta att vi nu kan presentera Swedbank och sparbankerna som nya samarbetspartners. Vi kommer fortsätta vår expansion och har en stark tilltro till att vi runt årsskiftet kommer att ha runt 80 procent av alla betalkort i Sverige knutna till oss, säger Oscar Nöjd, affärsutvecklingsansvarig för Samsung Pay i Norden.

Samsung Pay lanserades i april 2017 och var den första mobila betaltjänsten med bankers betalkort på den svenska marknaden. Sedan start har Samsung Pay haft stöd från flera banker och kortnätverk och i takt med att fler partners ansluter sig, liksom att nya mobila enheter introduceras på marknaden utvecklas tjänsten. Idag är Samsung Pay inte bara en digital betaltjänst som accepteras praktiskt taget överallt där du kan betala med kort*, utan också en plats att samla alla sina medlemskort – en mobil plånbok som både gör det enklare och snabbare att handla i butik.

Det här är den mobila plånboken Samsung Pay:

ENKELT. För att göra en betalning med Samsung Pay sveper man uppåt från skärmens nedre kant från låst skärm, hemskärm eller standby. Verifiera med fingeravtryck, iris eller kod och håll enheten intill betalterminalen. Om betalterminalen frågar efter PIN-kod så slår man in samma kod som används för plastkortet. För att använda ett medlemskort i butik visas medlems- eller personnumret enkelt upp som streckkod eller siffror direkt i appen.

SÄKERT. Samsung Pay är tryggt att använda tack vare flera säkerhetslager. Verifiering med fingeravtryck, iris eller kod, tokenisering och Samsung Knox håller användarens bankuppgifter säkra och skyddade.

ÖVERALLT. Samsung Pay fungerar nästan överallt. Nära 100 procent av befintliga betalterminaler i Sverige accepterar redan Samsung Pay, vilket gör den till marknadens mest accepterade mobila betalningstjänst*. Handlarna behöver inte uppgradera eller förändra sina befintliga betalterminaler då Samsung Pay redan är anpassad till den befintliga tekniken.

*Tillgänglighet, funktionalitet och andra aspekter av Samsung Pay kan komma att ändras

Relaterade Artiklar