Sverige och Norge först i Europa för ny abonnemangssatsning
Hem TEKNIK & IT-LÖSNINGAR Sverige och Norge först i Europa för ny abonnemangssatsning

Sverige och Norge först i Europa för ny abonnemangssatsning

Publicerat av: Redaktionen

Samsung blir nu först ut att erbjuda svenska och norska kunder abonnemang vid köp av en mobiltelefon direkt via företagets egen hemsida.

Samsung Electronics Nordic har ingått ett samarbete med sex operatörer i Sverige och Norge.

Fler operatörer väntas tillkomma under hösten då även finska och danska kunder ska erbjudas samma möjlighet.

Sverige och Norge först i Europa för ny abonnemangssatsning– Vi har lyssnat på våra kunder som har uttryckt en önskan om att kunna köpa en telefon tillsammans med ett abonnemang direkt via våra egna kanaler. Vi strävar alltid efter att göra köpresan så smidig och enkel som möjligt och vi ser att denna lösning kompletterar operatörernas och de stora elektronikvaruhusens egna satsningar och erbjudanden, säger Oscar Nöjd, Affärsutvecklingschef på Samsung Electronics Nordic.

Mobilabonnemangen som erbjuds från start till svenska kunder är Tre, Telenor-ägda Vimla, Telia-ägda Fello, samt Chilimobil.

– Vi tror att detta är framtiden. Allt fler vill köpa både produkter och tjänster online och som en av världens största mobiltillverkare är det vårt ansvar att se till att göra det så enkelt som möjligt för våra kunder, inte bara att välja en bra telefon utan också ett tillhörande abonnemang om man så vill, fortsätter Oscar Nöjd.

Samsung har sedan 2020 haft ett liknande erbjudande för kunder i Tyskland och Storbritannien. Den nordiska satsningen är dock unik. Sverige och Norge blir de första länderna i Europa att erbjudas abonnemangsalternativ i ett samarbete direkt mellan operatörer och Samsung Electronics Nordic, utan mellanhänder.

Relaterade Artiklar