Stripe skapar snabbare och säkrare handel med östra Europa
Hem E-HANDEL Stripe skapar snabbare och säkrare handel med östra Europa

Stripe skapar snabbare och säkrare handel med östra Europa

Publicerat av: Redaktionen

Stripe lanserar idag sina tjänster för säkra och snabba betalningar online i Polen, Estland, Lettland, Litauen, Slovakien, Slovenien, Grekland och Portugal.

Stripe skapar snabbare och säkrare handel med östra Europa 2Därmed kan internetföretag i dessa länder lättare etablera sig och växa globalt.

“I Estland, Lettland och Litauen finns en stark entreprenörsanda och stort teknikkunnande. Tillsammans med Sverige och Finland är vi en region som skapar många nya innovativa och disruptiva företag som är internationellt framgångsrika. Att lansera våra tjänster i de baltiska länderna, och ge företagen där bättre verktyg att enkelt växa sin försäljning internationellt, är därför extra roligt, säger Stripes nordenchef Erik Olofsson.

Snabb utveckling i östra Europa

I östra Europa är 1,3 procent av alla som arbetar mjukvaruutvecklare vilket är en mycket hög andel i jämförelse med andra länder i Europa. BNP-tillväxten i flertalet av dessa länder är också högre än genomsnittet i EU.

Några exempel:

  •       I Polen omsatte e-handeln 9,7 miljarder euro i slutet av 2017, en siffra som väntas öka till 16 miljarder 2020 – den digitala ekonomin svarar idag för tre procent av Polens BNP och väntas växa till 9,5 procent 2020.
  •       I Estland är andelen specialister på information och kommunikationsteknik 5,7 procent av arbetsstyrkan, tredje högst i Europa efter Sverige och Finland. Samtidigt ligger e-handeln på en av Europas lägsta nivåer, något som tyder på stor tillväxtpotential.
  •       21 procent av Litauens små och medelstora företag säljer online, högre än EU-snittet på 17 procent, och 12 procent av dem säljer internationellt vilket placerar Litauen på en tredjeplats i EU.

Från idag kan företag i dessa länder ta emot betalningar i över 130 valutor på bara tio minuter, genom Stripes globala betalnings- och kassanätverk. De kan använda Stripe för att hantera bokföring, fakturering, utbetalning till tredje part och optimera för mobila betalningar. Stripe-användare får också tillgång till mobila plånböcker som Apple Pay och Google Pay samt sofistikerad maskininlärning som håller koll på eventuella onlinebedrägerier.

Relaterade Artiklar