Stora ojämlikheter inom filmindustrin – Plejmo lyfter fram kvinnor inom film
Hem NYHETER Stora ojämlikheter inom filmindustrin – Plejmo lyfter fram kvinnor inom film

Stora ojämlikheter inom filmindustrin – Plejmo lyfter fram kvinnor inom film

Publicerat av: Redaktionen

Manliga regissörer, producenter eller skådespelare – filmindustrin domineras fortfarande av män.

Stora ojämlikheter inom filmindustrin - Plejmo lyfter fram kvinnor inom film 2Streamingtjänsten Plejmo tar nu grepp om problemet och lyfter kvinnors arbete inom filmindustrin. Filmer av kvinnliga regissörer eller starka kvinnliga roller sätts nu i fokus.

”När så lite som 5 procent av alla filmer är regisserade av kvinnor, när de viktigaste rollerna mestadels är manliga och kvinnor betalas betydligt sämre jämfört med män, är det hög tid att lyfta kvinnors arbete inom filmindustrin.” säger Plejmos VD, Ulrika Viklund.

”Vi har nu på hemsidan för www.plejmo.com lyft fram en separat kategori ”Starka kvinnor”. Där samlar vi filmer där kvinnor antingen regisserat filmen eller en film med en stark kvinnlig huvudroll. Och om man tittar igenom filmlistan inser du hur många bra filmer av och med starka kvinnor det finns. Filmer som absolut är värda att se.”

Samlingen uppdateras ständigt och Plejmos användare är också inbjudna att hjälpa till: ”Om du saknar en film på den här listan, är du välkommen att tipsa oss på plejmo.com eller via vår Facebooksida.”

Kategori ”Starka kvinnor”: https://www.plejmo.com/sv/starka_kvinnor/

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>