Hem NYHETER Stockholmsbaserade Qvik lanserar ”Voi för mobilladdning”

Stockholmsbaserade Qvik lanserar ”Voi för mobilladdning”

Publicerat av: Redaktionen

Med appen kan man hitta och hyra powerbanks, och sedan lämna tillbaka dessa på valfri plats.

Stockholmsbaserade Qvik lanserar ”Voi för mobilladdning” 3Du har stämt träff men finner dig själv ensam med död mobil. Tågbiljetten är köpt i mobilen, men batteriet närmar sig noll och biljetkontrollanten är långt bort. Du är inne på nattens småtimmar och ska precis beställa en taxi när mobilen slocknar. Känner du igen dig? Nylanserade Qvik har en lösning på problemet.

Qvik är delningsekonomins nästa naturliga steg. Med appen kan användare hitta och hyra powerbanks där de behövs. Qviks stationer är utspridda över staden så man kan ladda On the Go och lämna tillbaka var man vill.

– Vår vision är mer jordnära än att introducera mobilladdning till delningsekonomin. Det vi gör är att lösa ett av de vanligaste vardagsproblemen, säger Qvik´s VD Emil Esselin.

Qvik har mötts av ett stort intresse bland främst barer, kaféer, hotell och nattklubbar. Redan ett par veckor in i lanseringen finns Qvik på över 50 platser runt om i Stockholm, på alltifrån Starbucks, Sturecompagniet, Café opera, Söderhallarna, Hornhuset, WeWork, TAK, Universitetet, samt många fler barer och hotel. Qvik hjälpte även till att hålla mobilerna laddade på Nobels officiella efterfest. Planen är att inom en månad ha femdubblat antalet Qvikstationer.

– Vi är väldigt exalterade över att kunna erbjuda detta som första aktör i Norden. På andra marknader har det visat sig vara den enda långsiktigt lönsamma sektorn inom delningsekonomin, och vi har gjort många förbättringar för att anpassa lösningen till den Nordiska marknaden, berättar Emil Esselin.

Qvik är tillgänglig i både Appstore och Google Play store. För att hyra en powerbank krävs det endast att man skannar QR-koden på stationen, och för att återlämna räcker det att bara stoppa tillbaka powerbanken på valfri station.

Relaterade Artiklar