Starweb lanserar e-handelslösning för B2B
Hem E-HANDEL Starweb lanserar e-handelslösning för B2B

Starweb lanserar e-handelslösning för B2B

Publicerat av: Redaktionen

E-handelsleverantören Starweb lanserar en standardiserad e-handelsplattform för B2B som gör det snabbt och enkelt att sälja till andra företag.

Starweb lanserar e-handelslösning för B2B 2Den nya plattformen B2B PREMIUM är sprängfylld med unika funktioner som uppfyller kraven för e-handlare som säljer mycket till företag, myndigheter och återförsäljare. Nu blir e-handel till företag lika modernt som det länge har varit till konsumenter.

B2B (Business-to-Business) e-handel växer lavinartat och förväntas snart omsätta dubbelt så mycket som e-handel till konsumenter. Det har redan skett i USA, enligt analysföretaget Forrester. Stora företag gör kraftiga investeringar för att möta efterfrågan, medan medelstora företag fram tills nu i princip stått utan prisvärda alternativ. Med Starwebs B2B-lösning kan medelstora B2B företag komma igång snabbt och växa fort.

B2B e-handel för mindre och medelstora företag

B2B PREMIUM vänder sig både till befintliga e-handlare som vill växa inom B2B och redan existerande B2B företag som vill börja eller bli ännu bättre på digitala affärer. B2B handel är ofta svårt att göra smidigt och kräver komplexa processer. B2B PREMIUM löser många av utmaningarna med automatiska flöden och ett smidigt gränssnitt.

Utvecklingen har skett under två års tid tillsammans med flera av Starwebs pilotkunder inom B2B e-handel. Den nya e-handelslösningen har nu standardiserats vilket gör att både avgifter och leveranstider minskar avsevärt.

Funktioner som ökar försäljningen och sparar tid

I B2B PREMIUM ingår stöd för internationell e-handel vilket gör det fördelaktigt att även sälja till kunder och återförsäljare utanför Sveriges gränser. Dessutom ingår mängder av B2B funktionalitet.

  • Stafflade volympriser gör det flexibelt för handlaren att sätta flera nivåer av fördelaktiga priser till kunden beroende på volymen som efterfrågas.
  • Paketprodukter, som även kallas SET-artiklar, gör det smidigt att koppla samman flera produkter och skapa uppförsäljning genom paketerbjudanden.
  • D-pack, försäljning av distributions pack ger ökad volymförsäljning genom försäljning av obrutna förpackningar.
  • Företagskunder kan ange flera faktura- och leveransadresser och ha förvalda favoritadresser i kassan.
  • Stora företag och myndigheter kan skapa så många användare de önskar per kundkontomed förutbestämda faktura- och leveransadresser.
  • Unikt produktsortiment och unika priser per produkt till utvalda kunder.
  • Inloggade kunder kan enkelt skapa en ny beställning genom att kopiera en befintlig order.
  • Frakt- och betalsätt styrs helt fritt genom fraktintervaller, prissättning eller skrymmande fraktklasser till privatperson, företag eller prislista.

Citat från Johan Lindstedt, VD på Starweb

”B2B e-handel är komplext. Det handlar om att göra det komplexa enkelt att använda. Därför lanserar Starweb nu B2B PREMIUM. Idag saknar medelstora företag bra alternativ när de väljer en e-handelsplattform för B2B och kostnaderna rusar snabbt iväg. Den stora utmaningen löser nu Starweb!”

Starwebs ambition är att kunna leverera en komplett B2B e-handelslösning till e-handlare inom 4 veckor. Dessutom till ett pris som endast är en bråkdel av en jämförbar B2B e-handelslösning. B2B PREMIUM erbjuds till en fast månadsavgift á 6495 kr. Ingen startavgift, inga dyra investeringar eller långa leveranstider.

Relaterade Artiklar