Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå
Hem NYHETER Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå

Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå

Publicerat av: Redaktionen

Två nya modeller med marknadens bästa underhållningsupplevelser.

Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå 5• Xperia XZ2 är en underhållningsmobil helt inriktad på att fånga och stimulera dina sinnen med utökad 5,7″ full HD+ HDR-skärm, kraftfulla stereohögtalare och ett helt nytt dynamiskt vibrationssystem som gör din upplevelse av innehåll än mer uppslukande. Motion Eye™-kameran är först i världen med att, i en smartphone, möjliggöra 4K HDR-videoinspelning[i] och 960fps Super slow motion, nu också i full HD-upplösning.

• Xperia XZ2 Compact – världens mest kompakta 5-tums smartphone[ii] – med en utökad 5-tums full HD+ HDR-skärm och samma premium-prestanda som XZ2 med den senaste Motion Eye™-kameran och Sonys avancerade ljudteknik.

• Båda de nya modellerna har Qualcomm® Snapdragon™ 845-mobilplattform, utformad för att leverera överlägsna upplevelser och prestanda med Gigabit LTE-nedladdningshastigheter, för att tillgodose även de mest krävande teknikentusiasterna.

• På årets MWC visas även banbrytande teknisk innovation kring dubbla kameror med ultrahög ljuskänslighet.

Två nya modeller

Under MWC 2018 presenterar Sony Mobile två helt nya smartphones i sin flaggskeppskategoriXperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact. Båda modellerna är byggda för att leverera marknadens bästa underhållningsupplevelser och bjuder bland annat på stora framsteg inom kamera-, bildskärms- och ljudteknik, samt en uppdaterad mjukare design som passar perfekt i handen.

”Fokus för oss är att ge våra användare den mest uppslukande underhållningsupplevelsen”, säger Hideyuki Furumi, vice VD, Global Sales and Marketing, Sony Mobile Communications. ”Vi har, med nya landvinningar inom filminspelning, uppspelning och musiklyssning, återigen flyttat gränserna för vad som är möjligt att bygga in i en smartphone. Nya Xperia XZ2 och Xperia XZ2 Compact är teknik i världsklass, förpackat i en ny, snygg och sofistikerad design.”

Xperia XZ2

Upplev extrem underhållning

Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå 6Xperia XZ2 har en utökad 5,7″ full HD+ HDR 18:9-skärm, så att du kan njuta av dina favoritfilmer och innehåll med exceptionell färg- och kontraståtergivning. Upplevelsen att titta på HDR-innehåll förhöjs med hjälp av Sonys BRAVIA®-tv-teknik X-reality™ for mobile. XZ2 konverterar dessutom annat innehåll till nära HDR-kvalitet. Det innebär att även strömmade videoklipp får en kvalitetshöjning så att uppspelningen blir en större filmupplevelse.

XZ2 innehåller även unik haptisk teknik, som genom att inte bara stimulera dina ögon och öron, utan även din känsel, förhöjer din underhållningsupplevelse ytterligare. Sonys helt nya dynamiska vibrationssystem analyserar ljuddata och låter dig känna handlingen i händerna, vilket får dina filmer, spel och videor att komma till liv på ett helt nytt sätt. Allt för att ytterligare förstärka och förhöja tittarupplevelsen. Dela upplevelsen av dina favoritvideor med vänner tack vare XZ2:s fronthögtalare med S-Force Front Surround som är våra mest kraftfulla Xperia-högtalare någonsin.

Sonys ljudkompetens borgar också för högkvalitativ ljudåtergivning, inte minst tack vare Hi-Res Audio[iii] tillsammans med DSEE HX-teknik för uppskalning. Den överlägsna ljudkvaliteten bibehålls också vid anslutning till trådlösa högtalare och hörlurar tack vare den förbättrade Bluetooth®-tekniken LDAC, som erbjuder nära högupplöst ljud[iv].

Extrem video- och fotokapacitet

Motion Eye™-kameran har fått en banbrytande uppgradering och erbjuder nu världens första 4K HDR-filminspelning med HLG-format (Hybrid Log Gamma) i en smartphone[i]. Du kan enkelt fånga verkligheten med otrolig kontrast, detaljrikedom och färgåtergivning och dela eller ladda upp till en kompatibel HDR-TV eller till YouTube. Super slow motion-videoinspelningsfunktionen uppgraderas också till 960fps i full HD – allt för att göra dina wow-ögonblick ännu mer fascinerande. Motion Eye™-kameran ger dig alla fantastiska stillbildsfunktioner du förväntar dig av en Xperia med sina många intelligenta kontrollfunktioner som Predictive Capture (med rörelse- och leendeigenkänning), Autofocus burst och Predictive autofocus. Tack vare dessa överlägsna funktioner, plus vår Quick Launch and Capture, kommer du aldrig mer att missa att föreviga ett viktigt ögonblick.

Sonys unika och spännande 3D Creator-app finns också tillgänglig i XZ2, nu med ännu större flexibilitet för 3D-skanning. Du kan inte bara skapa 3D-skanningar av objekt eller ansikten på mindre än en minut med hjälp av huvudkameran – utan nu är det även möjligt att, med selfiekameran, skapa 3D-skanningar av dig själv. Nytt är också att det nu finns möjlighet att i efterhand låta dina 3D-modeller bearbetas av en molntjänst för ännu högre upplösning och kvalitet. Skapa din egen avatar och ladda upp direkt på Facebook.

Dessutom inleder Sony ett samarbete med PostNord, den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar i Norden, för att göra 3D-marknaden mer tillgänglig för både företag och konsumenter.

”Första steget i samarbetet är ett enkelt sätt för våra användare att få sina 3D-modeller utskrivna och hemskickade av PostNord direkt från appen 3D Creator. PostNord kan med sin breda tjänsteportfölj hantera hela leveranskedjan, från digital 3D-fil i telefonen, till utskrift och distribution till användarna.”, säger Rikard Skogberg, nordisk PR och produktchef för Sony Mobile.

Ny, fantastisk design

XZ2 har fått ett helt nytt designuttryck med en flytande 3D-glasyta som skapar en sömlös form som är otrolig bekväm i handen. Den eleganta designen är en snygg kontrast mot de tuffare egenskaperna hos skärmens Corning® Gorilla® Glass 5 och metallramen, som både ger extra hållbarhet och skapar en tydlig premiumkänsla. XZ2 lanseras i de fyra färgerna Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green och Ash Pink. Mobilen är IP65/IP68-certifierad[v] och klarar av att motstå stänk och spill – du behöver alltså inte vara rädd för att svara när det regnar.

Extrem prestanda

Den nya Qualcomm® Snapdragon™ 845-mobilplattformen med X20 LTE, ger XZ2 en förhöjd användarupplevelse med blixtsnabb anslutningshastighet (upp till 1,2 Gbps). Andra generationens Gigabit LTE-lösning möjliggör supersnabb nedladdning. Till exempel kan du få ner ett helt avsnitt av en tv-serie på bara 20 sekunder[vi].

All prestanda i XZ2 kräver ett pålitligt batteri med hög kapacitet. Telefonens 3180 mAh-batteri ser till att alla funktioner håller måttet och 845-mobilplattformen balanserar förbrukningen så att kraften räcker hela dagen. Xperias praktiska batterifunktioner Smart Stamina, STAMINA-läge, och Battery Care[vii] är även de inbyggda och Qnovo Adaptive Charging-teknik hjälper batteriet att hålla sig hälsosamt och förlänger dess livslängd. För smidig trådlös laddning av mobilen kan du använda tillbehöret WCH20 eller andra kompatibla Qi-laddare genom att helt enkelt placera din XZ2 på dockan – utan att behöva ansluta mobilen till ett eluttag.

Xperia XZ2 Compact

Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå 7Den bästa tekniken från Sony i en kompakt design
Storfavoriten i Xperia-familjen, den kompakta flaggskeppsmodellen med maximal prestanda, tar nästa steg i utvecklingen med nya Xperia XZ2 Compact. Den levererar storskärmsunderhållning direkt i handen med sin utökade 5 tums full HD+ HDR-display, vilket gör den till världens mest kompakta 5-tums smartphone[ii]. Med sin stora skärm och sina kraftfulla stereohögtalare är den designad för att vara den ultimata, kompakta underhållningsenheten.

XZ2 Compact har även den en mängd av de uppdateringar som återfinns i storebror XZ2; samtliga Motion Eye™ 2018-uppgraderingar (inklusive selfie-funktion för 3D Creator och full HD Super slow motion), Sonys ljudförbättringstekniker som Hi-Res Audio och framåtriktade stereohögtalare, för din ultimata underhållningsupplevelse. Den kompakta och kraftfulla smartphonen drivs av den senaste Qualcomm® Snapdragon™ 845-mobilplattformen – den snabbaste någonsin.

Utformad till perfektion

XZ2 Compact har samma designfilosofi som XZ2 och med sin vackert böjda form ger den dig en oöverträffad känsla av komfort när du håller den i handen. Hållbarheten säkerställs av en slitstark exteriör med Corning® Gorilla® Glass 5, reptålig polykarbonat, IP65/IP68-klassifiering och metallram. XZ2 Compact har en mjukt frostad finish och kommer i fyra eleganta färger; White Silver, Black, Moss Green and Coral Pink.

Tillbehör

Redan vid lansering kommer en rad tillbehör att finnas tillgängliga för de båda modellerna, inklusive Style Cover Touch och Style Cover Stand i matchande färger. Även laddningstillbehör som Wireless Charging Dock (WCH20)[viii], för snabb och enkel laddning, och snabbladdare UCH12W, som ger timmar av batteritid efter bara några få minuters laddning, finns tillgängligt. Det nya Bluetooth®-headsetet (SBH90C) låter dig trådlöst njuta av musik och samtal i hög kvalitet, och via ett kabelanslutet USB Type-C™-alternativ erbjuds Hi-Res Audio genom den digitala USB-utgången.

När du lyssnar via USB-kabel laddas även headsetet via din Xperia. På så sätt kan du enkelt växla till och från trådlöst-läge om batteriet håller på att ta slut. Open-ear Stereo headsetet (STH40D) och nya trådlösa Xperia Ear Duo bygger på Sonys ledarskap inom akustik för att leverera ’open-ear’-stereohörlurar. Ett nytt unikt sätt för dig att lyssna på musik, få tillgång till information och kommunicera samtidigt som du hör ljud från världen runt dig.

• • •

Pris, tillgänglighet och förbokningserbjudande

Sonys två nya flaggskeppsmodeller Xperia XZ2 och XZ2 Compact tar underhållning till en helt ny nivå 8Xperia XZ2 har ett rekommenderat cirkapris på 7 990 SEK och Xperia XZ2 Compact har ett rekommenderat cirkapris på 5 990 SEK. Både modellerna lanseras med stöd för dubbla SIM-kort, Android 8.0 Oreo och har säljstart den 6 april 2018.

Kunder som förbokar Xperia XZ2 får true wireless-hörlurarna Sony WF-1000X, värde 2 700 SEK, på köpet. Hörlurarna är true wireless, brusreducerande med minimalistisk design.[ix]

Förhandstitt på innovativ kamerateknologi

Sony vet hur viktig en sofistikerad kamera är för en smartphone. Därför har vi fortsatt att flytta fram gränserna för vad som är möjligt. Under MWC visas vår ultra-high sensitivity-kamerateknologi, som har förmågan att se det osynliga – inklusive bilder i extremt svagt ljus.

Med Sonys nyutvecklade dubbelkamera och fusionsprocessor, som möjliggör realtidsbehandling, blir foto i extremt mörka förhållanden möjligt tack vare den oöverträffade ISO-känsligheten, 51200 för stillbildsfoto och 12800 för videoinspelning. Något som i nuläget endast är möjligt med systemkameror. Ultrahög ljuskänslighet gör det möjligt för användare att ta klarare bilder med mindre brus och oskärpa. En unik teknisk innovation för att inspirera framtidens fotoentusiaster.

Relaterade Artiklar