Hem NYHETER Somfy presenterar TaHoma Switch på CES i Las Vegas

Somfy presenterar TaHoma Switch på CES i Las Vegas

Publicerat av: Redaktionen

Somfy, specialist på lösningar för smarta hem och byggnader närvarar på CES-mässan i Las Vegas mellan den 7-10 januari där en rad olika innovationer presenteras för 2020.

Somfy presenterar TaHoma Switch på CES i Las Vegas 4Förra året lockade CES mer än 175.000 deltagare, med över 4.500 företag från konsumentelektronikbranschen.

Somfy, med mer än 50 års erfarenhet av att förbättra boendemiljöer, har på senare tid blivit en pionjär när det gäller att digitalisera hem och byggnader. Produkterna automatiserar en rad olika funktioner i hemmen, inklusive säkerhet, belysning och solskydd och kan integreras med hårdvara från andra tillverkare.

En av nyheterna som presenteras på CES i år är en uppdaterad version av företagets populära gateway för det smarta hemmet. Tio år efter lanseringen av TaHoma, hjärtat i det smarta hemmet, presenterar Somfy nya TaHoma Switch, en smart kontrollenhet som centraliserar och kopplar upp människors hem.

TaHoma Switch hanterar mer än 300 enheter

Somfy presenterar TaHoma Switch på CES i Las Vegas 5Det gör det möjligt för användare att styra och kontrollera mer än 300 enheter inklusive Somfys egna produkter, andra tillverkares samt röstassistenterna Amazon Alexa och Google Assistent. TaHoma Switch hanterar en mängd olika områden i hemmet, allt från solskydd, belysning och värme till säkerhetskameror och larmsystem samt öppning och stängning av fönster, dörrar och garageportar.

TaHoma Switch kan med enkelhet placeras var som helst i hemmet i närheten av ett eluttag tack vare sin Wifi-anslutning. Det är möjligt för användarna att via TaHoma-appen programmera två av kontrollenhetens tre knappar upptill för att passa deras dagliga rutiner. Ett bra exempel är att programmera in den ena knappen till ”Lämnar hemmet” varpå belysningen släcks, gardiner dras för och värmen i hemmet sänks. Den andra knappen, ”Kommer hem” tänder belysningen, höjer värmen och kör upp solskydden vilket gör optimal komfort i det smarta hemmet.

Somfy TaHoma Switch har tagits fram tillsammans med den franska designstudion ”Eliumstudio” för att passa in i alla hem. TaHoma Switch kommer att finnas tillgänglig från hösten 2020 i Europa via återförsäljare samt den officiella webbutiken.

Appen TaHoma by Somfy uppdateras

I samband med att TaHoma Switch börjar säljas kommer också appen TaHoma by Somfy att uppdateras med ett helt nytt gränssnitt samt nya funktioner. Fokus har lagts på att underlätta installation av nya produkter, användarvänlighet, favoritenheter samt förenkla inställningar och skapande av scenario.

Relaterade Artiklar