Hem NYHETER SodaStream och Hadassah Medical Center har utvecklat en syreenhet för att hjälpa coronapatienter

SodaStream och Hadassah Medical Center har utvecklat en syreenhet för att hjälpa coronapatienter

Publicerat av: Redaktionen

SodaStream och det israeliska sjukhuset Hadassah Ein-Kerem har utvecklat en syreenhet som ger andningsstöd till patienter som har en mild eller måttlig infektion av coronaviruset.

SodaStream och Hadassah Medical Center har utvecklat en syreenhet för att hjälpa coronapatienter 3Enheten är designad för att behandla patienter som har andnöd i ett milt eller måttligt stadium, men som fortfarande andas självständigt. Enheten ger rätt mängd syre efter behov och enligt studier så kan försämring av sjukdomstillstånd samt intubation förhindras hos vissa patienter vid användning.

Utöver det så behjälps situationen gällande bristen på respiratorer genom att fler maskiner blir tillgängliga för svårt sjuka patienter.

Idag finns ett fåtal liknande produkter på marknaden och även om de möter kraven så är de begränsade till individuell behandling och inte för massbehandling som behövs i en pandemi.

Det var sjukhuset Hadassah Ein-Kerem som kontaktade SodaStream, och tillsammans bildade de ett team av ingenjörer som designade och byggde enheten med kort tidsfrist samtidigt som de skulle följa de strikta kraven från myndigheterna. På grund av det akuta behovet så fick teamet ett godkännande tidigt och kunde påbörja kliniska prövningen på 40 patienter.

– Vi såg att det fanns ett akut behov av icke-invasivt andningsstöd till patienter som smittats och efteråt förstod vi att det fanns en vilja att bidra i krisen inom vår bransch så vi försökte tänka utanför boxen. Vår vision är att vi ska kunna hjälpa varenda behövande patient på bästa sätt, säger Dr Akiva Nachson på Hadassah Ein-Kerem.

– Det är ett privilegium för oss att kunna bidra med vår teknologi och resurser som gör det lättare för de drabbade i pandemin samt att vi får hjälpa till att rädda liv. Vi kommer att förse Hadassah med alla medel vi har för hjälpa till i den här nationella ansträngningen, och vi kommer att sträcka ut handen till andra länder som behöver vår hjälp, säger Eyal Shohat, global vd på SodaStream.

Relaterade Artiklar