Hem NYHETER Lundabolag blir del av internationell koncern

Lundabolag blir del av internationell koncern

Publicerat av: Redaktionen

Online Evolution Nordic AB, Lundabolaget bakom cashbacksajten Cashbackshopping.se, meddelar att man har gått samman med den internationella lojalitetskoncernen Bonusway.

Lundabolag blir del av internationell koncern 2

Lasse Järvinen,Bonusway

Parterna har beslutat att hålla summan för överlåtelsen hemlig.

Cashbackshopping.se grundades av Johan Selin i Lund 2014 och är idag en av de ledande cashbacksajterna i Sverige som ger cashback på köp online i över 600 anslutna e-butiker.

– Det var dags för Cashbackshopping att ta nästa steg i utvecklingen och Bonusway är den perfekta partnern för oss med sitt internationella nätverk och starka tekniska plattform vilket gör att vi kan skala upp till nästa nivå. Tillsammans med Bonusway kommer vi kunna erbjuda fler butiker och ännu bättre erbjudanden och deals, berättar Johan Selin, grundare och VD.

Fenomenet cashback är stort i bland annat Storbritannien men segmentet växer snabbt i Norden. Cashback innebär att man får återbäring på de köp man gör i de anslutna butikerna genom att butikerna betalar provision till cashbacksajten som den sedan delar med kunden.

– Vi påbörjade diskussionerna våren 2019 och vi skulle precis slutföra det här förvärvet när krisen slog till. Vi är väldigt glada att vi trots allt kunde genomföra affären som stärker vår position på den nordiska marknaden, säger Lasse Järvinen, medgrundare och ordförande för Bonusway som idag finns på europeiska 17 marknader.

Framöver ligger fokuset på att skala upp verksamheten med Bonusways tekniska plattform som med hjälp av AI skräddarsyr personligt anpassade erbjudanden på webben och i den nya appen.

– Det ska bli spännande att se hur långt vi kan ta Cashbackshopping tillsammans med Bonusway. Bonusway är den ledande lojalitetskoncernen i Norden med över 5 miljoner medlemmar och närmare 100 miljoner kronor i riskkapital i ryggen. De vet hur man skalar upp, säger Johan Selin.

Cashbackshopping kommer finnas kvar som sajt och varumärke och Johan Selin kommer även fortsatt att utveckla verksamheten tillsammans med Bonusway men entreprenörsandan utesluter inte fler innovativa utvecklingsprojekt för egen del.

– Det är otroligt roligt och givande men samtidigt stundtals tungt att bygga bolag. Nu kommer jag fokusera på att växa Cashbackshopping men som entreprenör har man alltid många idéer som man vill förverkliga så längre fram jag tror att jag kommer investera i nya projekt, antingen egna eller tillsammans med andra, avslutar Johan Selin med ett leende.

Relaterade Artiklar