Snyggt och lätthanterat mesh-nätverk från Zyxel
Hem NYHETER Snyggt och lätthanterat mesh-nätverk från Zyxel

Snyggt och lätthanterat mesh-nätverk från Zyxel

Publicerat av: Redaktionen

Attraktiv design, enkel installation och kompakt utformning är fördelarna med Multy U, ett trådlöst nätverk för hemmabruk som nu introduceras av Zyxel.

Snyggt och lätthanterat mesh-nätverk från Zyxel 2Tanken är att locka en ny målgrupp att skaffa mesh-nätverk, en allt mer populär teknik för att få ett heltäckande wifi i lägenheter och villor.

Tidigare har mesh främst intresserat företag och de som bor i större villor. Zyxels Multy U vänder sig i stället till de som bor i ett mindre hus eller en lägenhet.

”Många vill ha ett snabbt wifi med bra täckning i alla rum, och ett mesh-nätverk är då en bra lösning. För att få fler att upptäcka detta har vi med Multy U valt att prioritera enkelhet och design. Därför är noderna så snygga att de gärna kan synas i hemmet, och installationen är så enkel att det inte ska gå att misslyckas”, säger Luke Harley, produktmarknadsansvarig för Multy U på Zyxel.

Multy U består av tre noder som bildar ett trådlöst nätverk som täcker en större yta än vad en vanlig router klarar. Nätverket har ett enda användarnamn och lösenord i alla rum, och det går att flytta sig mellan rummen och automatiskt byta uppkoppling mellan olika noder – utan att det uppstår problem.

Installationen av Multy U sker genom en tydlig och lättanvänd app som finns för iOS och Android. Appen används sedan för att hantera alla funktioner, som att testa hastigheten på nätverket och för att få support.

De tre medföljande noderna kan ge täckning till 557 m2, och det går att utvidga nätverket med hjälp av fler noder. Den maximala hastigheten som hanteras är 866 mbps och noderna klarar att koppla upp 128 enheter, vilket innebär att kapaciteten är större än de allra flestas behov.

”Noderna är ovanligt små och har en stilren design med en keramisk känsla. Den medföljande läderremmen som de kan hängas upp i är en dekorativ detalj som gör noderna klart snyggare än de flesta andra produkter i segmentet”, säger Luke Harley på Zyxel.

I varje nod finns en inbyggd LED-lampa som visar nätverksstatusen. Detta är en elegant lösning, som också går att stänga av med ett tryck eller via appen.

Rekommenderat pris för Multy U är € 129 för ett paket och € 229 för de som behöver en dubbel uppsättning noder.

Relaterade Artiklar