Hem NYHETER Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen

Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen

Publicerat av: Redaktionen

Den globala spridningen av Coronaviruset har för många företag gjort behovet av en fungerande digital arbetsplats akut.

Snabb omställning till digitalt distansarbete kan bli många företags räddning i Corona-krisen 3Hos Telavox märks det tydligt att efterfrågan på digitala samarbetslösningar och växeltjänster hela tiden ökar.

Digitalisering av verksamheten har länge stått högt upp på dagordningen hos de flesta organisationer. Men krisen vi nu befinner oss i innebär att snabb tillgång till digitala lösningar blivit en livsavgörande faktor för många företag.

– På Telavox har vi beslutat att ge all vår personal möjligheten att arbeta hemifrån. Eftersom vi redan använder vår egen produkt var omställningen från kontorsliv till distansarbete snabb och smärtfri för organisationen. Vi vet dock att situationen ser annorlunda ut på många andra håll, och vill i denna svåra situation i möjligaste mån bidra med lösningar och kunskap, säger Viktor Karlsson, VD och grundare.

– Efterfrågan på våra lösningar har ökat markant. Vi har redan hjälpt en rad kunder att snabbt gå från lösningar som kräver fysisk närvaro, till en plattform som gör det möjligt att kommunicera med varandra och med kunder var de anställda än befinner sig. I många fall går det att lösa på bara någon timme, säger Viktor Sandgren, Head of Enterprise Sales på Telavox.

Norden ligger i framkant

Martin Berg, it-chef på Lime Technologies, konstaterar att Norden ligger långt fram i förhållande till övriga Europa när det gäller den digitala arbetsplatsen.

– I Norden har vi kommit långt med cloudbaserade lösningar och är redan vana vid att jobba på distans. Detta gäller också för Lime Technologies medarbetare i den mån det går beroende på tjänst. Men om vi behöver skicka hem samtliga är det inga problem tack vare Telavox cloudbaserade lösning. IT-avdelningen kan använda och administrera allt på distans och detsamma gäller för vår kundsupport och många andra avdelningar, säger Martin.

Telavox tips för att lyckas med en snabb omställning till distansarbete:

  • Välj en gemensam plattform för företagets kommunikation, som innefattar telefonväxel, chatt och videomöten.
  • Dela filer och information i molnet, så att alla anställda har tillgång till dem oavsett var de befinner sig.
  • Påminn anställda om att ta med sig dator och mobil hem från kontoret, för att vara redo för ändrade direktiv.
  • Håll en regelbunden kontakt med ditt team, gärna via video. Att börja dagen med ett gemensamt morgonmöte är en bra rutin.
  • Var noga med att kommunicera extra tydligt och att inkludera alla. När information inte längre sprids vid kaffemaskinen gäller det att vara extra noggrann så att allt når fram.
  • Uppmuntra flexibilitet, kreativitet och nya lösningar.

Relaterade Artiklar