Smarta hem med intelligent trådlös teknik
Hem NYHETER Smarta hem med intelligent trådlös teknik

Smarta hem med intelligent trådlös teknik

Publicerat av: Redaktionen

Digitaliseringen har med datorer, smarta telefoner, läsplattor och appar länge varit en del av vår vardag, både hemma och på jobbet.

Smarta hem med intelligent trådlös teknik 2Smarta hem där vi kopplar samman våra trådlösa produkter är ett naturligt steg i utvecklingen.

Trådlös teknik ger oss nu möjlighet att bli energismarta i hemmet. Genom att koppla samman den trådlösa tekniken i hemmet så finns nu möjlighet att smidigt styra till exempel att värmen sänks någon grad under förbestämda intervaller och på så sätt minska energikostnaderna. Belysningen, både utomhus och inomhus kan anpassas efter behov. Hager erbjuder detta i produkten coviva, en lösning för Smarta hem utan komplicerad installation.

Användarvänlighet och funktion är alltid i fokus när Hager tar fram produkter.

I coviva används en teknik som bygger på en väletablerad standard och coviva installeras utan att man behöver öppna upp väggar eller tapetsera om. Det fungerar även om nätet skulle ligga nere vilket är en stor fördel. Hjärtat i den trådlösa smarta-hem-lösningen är coviva Smartbox som fungerar som ett gränssnitt till internet och kopplar samman de trådlösa produkterna i en app. coviva kan även utökas och kompletteras med andra intelligenta funktioner, i dagsläget bland annat väderstationer från Netatmo och Hagers egen brandvarnare. Röststyrning med Google Home och Amazon Echo samt kameror från Netatmo kommer inom kort att integreras i lösningen. Planen är att fortsätta att integrera andra tillverkares lösningar och produkter i coviva.

Med väderstationen kan man till exempel göra det möjligt att ställa in belysningen så att om du brukar stiga upp lite tidigare på morgonen för att ge dig ut och springa så tänds ljuset i sovrummet och persiennen höjs, men bara om det inte regnar, är minusgrader eller blåser styv kuling. Du kan alltså ställa in det så att om det öser ner så sover du lugnt vidare en timme till. Systemet, som lanserades i april förra året, är enkelt och säkert, där andra system kräver att man måste göra flertalet ändringar i installationen och fastigheten blir det enkelt med coviva som bygger på trådlös teknik, speciellt anpassad för renovering och modernisering.

Coviva Smartbox binder samman husets intelligenta funktioner

Digitala enheter

Enkel och intuitiv styrning via en smartphone eller surfplatta.

Coviva-Smartbox

Kommunikativ och säker – coviva Smartbox fungerar som kommunikationslänk mellan appen och enheterna.

Användningsområden

Mångsidig och varierande, coviva kan styra en mängd olika funktioner i det smarta hemmet.

Relaterade Artiklar