Shopify fördjupar sitt samarbete med Google Cloud – erbjuder nu sina kunder AI-verktyg för sök
Hem E-HANDEL Shopify fördjupar nu sitt samarbete med Google Cloud – erbjuder nu sina kunder AI-verktyg för sök

Shopify fördjupar nu sitt samarbete med Google Cloud – erbjuder nu sina kunder AI-verktyg för sök

Publicerat av: Redaktionen

Kunder som gör en sökning i en webbshop utan att lägga några produkter i sin varukorg är ett stort problem för e-handlare.

Nu fördjupar Shopify och Google Cloud sitt samarbete för att ta itu med problemet som kallas för “search abandonment”.

Företag som erbjuder tusentals artiklar i sitt sortiment har inte råd att erbjuda en dålig sökupplevelse.

En ny studie från Google Cloud visar att “search abandonment” – när en konsument letar efter en produkt i en nätbutik, inte hittar det han eller hon vill ha och lämnar butiken – kostar detaljhandlare runt om i världen mer än två biljoner dollar per år.

Detta är en av anledningarna till att Shopify nu erbjuder Google Clouds sökverktyg till varumärken som använder Commerce Components. Google Clouds AI-lösningar kommer att vara tillgängliga för att integreras direkt med onlinebutiker genom Commerce Components by Shopify.

– Vårt partnerskap med Google Cloud tar det bästa inom handel med det bästa inom sök och tillför nya möjligheer värda en biljon dollar för varumärken. Vi vet att 69 procent av konsumenterna säger att sökfunktionen i en onlinebutik är det vanligaste sättet att handla, men endast tio procent får korrekta resultat. Det är ett enormt problem som vi är glada över att kunna hjälpa företag lösa genom vårt fortsatta samarbete med Google, säger Harley Finkelstein, vd för Shopify.

I Google Clouds AI-lösning Discovery ingår bland annat funktioner som:

  • Retail Search ger avancerad förståelse med bättre resultat även för de bredaste sökningarna, inklusive non-product och semantisk sökning för att effektivt matcha produktattribut med butiksinnehåll för snabba och relevanta resultat.
  • AI-drivna funktioner som optimal produktvisning och beställning när kunderna väljer en viss produktkategori samt AI-funktioner för personlig sökning och rekommendationer för att visa produkter genom att känna igen mönster i konsumentens beteende, exempelvis klick, tillägg till kundvagnen, köp och annan information för att fastställa smak och preferenser.

– Google Clouds integration med Shopify gör det möjligt för varumärken att snabbt utnyttja kraften hos AI. Genom att göra det enklare för återförsäljare att bygga förstklassiga produktupplevelser kan kunderna nu hitta exakt det de vill ha snabbare, säger Thomas Kurian, vd för Google Cloud.

En av de första Shopify-återförsäljarna som använder integrationen är Rainbow Shops, ett klädmärke med butiker över hela USA och tusentals produkter i sitt sortiment.

Shopify fördjupar sitt samarbete med Google Cloud – erbjuder nu sina kunder AI-verktyg för sök

Harley Finkelstein, vd för Shopify

– För en återförsäljare av vår storlek är det viktigt att arbeta med en handelsplattform som ger flexibilitet och smidighet för alla delar av vår verksamhet. Shopify, och deras partnerskap med Google Cloud, innebär att vi enkelt kunde integrera Googles kvalitetssökning direkt i vår webbutik. Resultaten talar för sig själva med en ökning av sökvolymen med 48 procent, säger David Cost, chef för e-handel och marknadsföring hos Rainbow Shops.

Discovery AI for Retail, som drivs av Google Cloud, är tillgängligt globalt för företag som använder Commerce Components by Shopify.

 

Relaterade Artiklar