Seagate ökar prestandan inom gaming med nya FireCuda 530
Hem GAMING Seagate ökar prestandan inom gaming med nya FireCuda 530

Seagate ökar prestandan inom gaming med nya FireCuda 530

Publicerat av: Redaktionen

Idag släppte Seagate Technology Holdings sin senaste SSD inom gaming för PC, FireCuda 530.

Lanseringen skedde på SG21, Seagates nya virtuella event för gaming. SSD-disken erbjuder den senaste tekniken inom PCIe Gen4 NVMe SSD och har den snabbaste prestandan i Seagates linje av produkter inom gaming för PC.

Med läshastigheter på upp till 7300 MB/s kan FireCuda 530 katalysera kraften i PCIe Gen4. Överföringshastigheten är upp till dubbelt så snabb som SSD-diskar inom PCIe Gen3 och tolv gånger snabbare än SATA-baserade SSD-diskar.

– Det här är Seagates snabbaste och mest kraftfulla SSD för gaming hittills. Att få presentera FireCuda 530 på vårt allra första virtuella gaming-event gör det dessutom extra speciellt. SG21 hjälper oss att ta FireCuda 530 till nästa nivå, säger Jeff Fochtman, marknadschef på Seagate Technology.

FireCuda 530 är framtagen med en Seagate-testad E18-controller och den senaste 3D TLC NAND, för att skapa den mest avancerade hastigheten och hållbarheten för PC-gaming. Seagate erbjuder också ett minimalistiskt nedkylningsalternativ, designat av EKWB. Det har aluminiumblock i stället för den klassiska kylflänsen.

Seagate ökar prestandan inom gaming med nya FireCuda 530– Det har varit en spännande utmaning att ta fram en unikt anpassad nedkylningslösning som skulle vara både snygg och funktionell. Målet var en produkt med låg profil som enkelt kan anpassas för att passa in i olika designer, samtidigt som den kan hantera värmen. Det var också viktigt att den följde känslan av elegans som både Seagate och EKWB är kända för. Samarbetet har fungerat utmärk och vi ska vara stolta över FireCuda 530, säger Kat Silberstein, USA-vd på EKWB.

FireCuda 530 finns i flera olika versioner, med lagringsutrymmen på upp till 4TB. Det gör den slitstark med 1,8M MTBF och upp till 5100 TBW – vilket betyder att gamers kan skriva och radera 70% av kapaciteten varje dag i 5 år.

Seagates FireCuda 530 inkluderar en tre-årsplan för Rescue Data Recovery Service och en begränsad 5-års garanti. SSD-disken kommer också med Seagate SeaTools™ och DiscWizard, vilket förenklar vid tillägg av diskar.

 

Relaterade Artiklar