Hem NYHETER Samsung satsar på direktsänd videoshopping för att driva engagemang och försäljning

Samsung satsar på direktsänd videoshopping för att driva engagemang och försäljning

Publicerat av: Redaktionen

Live video content driver engagemang och försäljning.

Samsung satsar på direktsänd videoshopping för att driva engagemang och försäljning 2

Live video content driver engagemang och försäljning.

Den slutsatsen ligger till grund för Samsungs nya satsning – Samsung Live. På fredag eftermiddag startar livesändningen på Samsung.com där tittarna får möjlighet att interagera med experter och direkt köpa produkter.

På fredag den 18 september klockan 14.00 drar Samsung igång sin direktsända liveshopping på Samsung.com/se/liveshopping. Programledare är Oscar Nöjd, Head of Sales Innovation Mobile på Samsung Electronics Nordic, som tillsammans med hemliga gäster kommer agera värdar för sändningen. Med i studion kommer också flera produktexperter att vara redo för att svara på frågor från tittarna. Huvudfokus i livesändningen kommer ligga på den nylanserade vikbara premiumtelefonen Samsung Galaxy Z Fold2 5G som har sin säljstart på fredagen.

– Vi vill göra shopping roligare och ge en ökad service. Tittarna kommer att få se en unboxing av produkten, men får också möjlighet att prata direkt med experter om produkterna och ställa frågor innan de gör sina inköp. Den här typen av marknadsföring är redan vanlig i Asien, och jag tror att den kommer att växa snabbt i Europa också. Covid-19 har även utmanat hur företag försöker aktivera kunder när fysiska butiker är stängda, säger Oscar Otteborn, Nordenchef för Mobile på Samsung Electronics Nordic.

Det är inte första gången Samsung testar livesänd videoshopping. Ett tidigare pilotförsök som sändes på Samsungs egen hemsida togs emot väl. Då presenterades produkter i samarbete med några av Samsungs ambassadörer. Nu adderar man på distribution då sändningen även kommer att återfinnas hos Expressen.se, Di.se, Feber.se och räknar därmed med ännu bättre effekt.

– Ofta när man jobbar med innehåll gör man det för att bygga varumärke – utan att direkt se effekten på försäljningen. Här kopplar vi ihop bra content med försäljning. I vårt första försök såg vi att konverteringsgraden fördubblades, säger Sargon Demirdag, Marknadschef för Mobile, Samsung Electronics Nordic.

Samsung Live konceptet har tagits fram av influencerbyrån Relatable, produktion och genomförande av Bonnier Brand Studios i samarbete med livevideobolaget Bambuser.

– Rätt innehåll och rätt distribution är så klart högst relevant. Vi kommer även att samarbeta med våra kunder och genomföra live shopping events tillsammans med dem, säger Oscar Otteborn.

Relaterade Artiklar